Partyflock
 
­ Nederland

Wel feesten, liever niet overnachten op Mysteryland? Check deze opties!

gepubliceerd door , op
Wel feesten, liever niet overnachten op Mysteryland? Check deze opties!
12 mei 2022
Je hebt kaarten voor Mysteryland gescoord, maar hebt geen zin in het gedoe op de drukke festivalcamping? Dan zijn er allerlei andere manieren om aan wat uurtjes slaap tussendoor te komen. Het vergt wat creativiteit en misschien wat extra centen, maar dan heb je ook wat. Het is ook niet elke week Mysteryland. Bovendien kun je besparen op je vervoer. Check onderstaande tips!

Carpoolen, goedkoop een auto huren of fiets mee in de trein
Spreek met vrienden af om te carpoolen en deel de benzinekosten. Dat scheelt al een slok op een borrel. Een auto huren is tegenwoordig ook veel goedkoper. Doe je dit via websites die auto's met reclame erop te huur aanbieden, dan druk je de prijs nog meer. De autoverzekering zit erbij inbegrepen en je hebt vervoer tussen je slaapplek en het festivalterrein. Nog een optie: zet je fiets op de trein richting Hoofddorp. Je rijdt dan binnen 20 minuten naar Mysteryland.

Kamperen in de buurt
Als je geen problemen hebt met kamperen op zich, dan is het een kwestie van even rondkijken in de omgeving van Hoofddorp. Er zijn genoeg campings in de buurt. Twee tips. Een: doe dit tijdig, want je zult de enige niet zijn. Twee: boek je een plek op een kleinschalige (familie)camping, hou dan rekening met de gasten die er voor hun rust komen. Waar ze in ieder geval wel wat feestgangers en dancebeats gewend zijn is op Camping De Lakens, vrijwel direct aan het strand van Bloemendaal. Zo kom je nog eens ergens. Of misschien ken je de plek al vanwege Luminosity, dat begin augustus plaatsvindt.

Stayokay Haarlem of Airbnb
Het StayOkay Hotel in Haarlem is een goede optie! Hier geldt eveneens dat je een aantal maanden van tevoren de beschikbaarheid checkt en boekt, maar besparen is vooruitzien. Dit hotel is speciaal op het kleine budget gericht, en ook hier zullen ze niet vreemd opkijken van een aantal Mysteryland-gangers. Op de website van Mysteryland worden ook hotels getipt, maar die zijn veel duurder. Verder handig om te weten: de pendelbussen gaan naar Schiphol en Hoofddorp, en niet naar Haarlem. Hou hier rekening mee met je berekeningen.

Gebruik je socials!
In Hoofddorp zijn er wellicht ook diverse Airbnb- en Couchsurfing-adressen te vinden. Maak een account aan en kijk wat er allemaal beschikbaar is. Dat couchsurfen hoef je trouwens niet per se via het platform te doen, gebruik je socials en het forum op deze website. Doe een oproepje en wie weet kom je op de goedkoopst mogelijke manier aan een relaxte slaapplek, zodat je de volgende dag weer fris en gewassen richting het festivalterrein kan.

1 opmerking

Maar vanuit Haarlem kan je wel buslijn 300 pakken naar Amsterdam en die stopt letterlijk voor de deur van de floriade. Dus geen pendelbus prijzen maar gewoon normale OV kosten. Terugweg is wel altijd een klus en moet je wel pendelbus kosten betalen voor de normale OV bussen