Partyflock
 
­

MOT zoekt de underground techno op met nieuwe Rave EP

gepubliceerd door , op
afbeelding MOT zoekt de underground techno op met nieuwe Rave EP
ArtiestMOT
Na de release van zijn laatste album Time was MOT toe aan wat nieuws. Tijdens de corona periode was raven de standaard geworden om toch een 'festival' mee te pakken. Vanuit deze mindset heeft MOT een switch gemaakt naar een meer underground sound.

Ondanks dat de EP inhaakt op raven, hebben de platen toch veel variatie. De plaat Invention is meer euforisch en melodisch opgebouwd. "Een plaat die goed als afsluiter kan worden gebruikt op je techno feestje"; zoals MOT het graag omschrijft. De plaat Rave raakt de kern van de EP, de reden dat de EP verder is uitgebouwd naar 3 nummers. Het heeft de grimmige sound die je verwacht van een rave plaat, samengesmolten met de kwaliteit die MOT heeft gebracht. De laatste plaat Hypno Rave is, verrassend genoeg, een track die bevredigd in de behoefte van een hypnotiserend nummer. Met verschillende synths die door het nummer heen de heletijd er in worden geklapt en er weer uitgaan, is dit het kroonjuweeltje van de EP.

MOT heeft deze corona periode flink stappen gezet in de artiesten wereld. MOT mocht aanwezig zijn bij verschillende livestreams en heeft, nadat festival wereld even openging, gelijk zijn kansen gepakt. Zo heeft hij een setje gedraaid op ADE, was hij te zien op Ploegendienst, Ploegendienst Soundsystem bij Pier 15 en het Zeeuws verbond. Ook zou MOT op zaterdag 13 November voor het eerst gaan draaien bij Spock, de Temple of Techno in Breda. Helaas door nieuwe maatregelen moet deze droom nog heel even op zich laten wachten. Komend jaar zal MOT steeds vaker te zien zijn op techno feestjes rondom Breda. MOT is hard op weg om een gevestigde naam te worden in Breda, stay tuned.

De EP is hier beluisteren.