Partyflock
 
­

Eventix is CO2-neutraal en biedt organisatoren dezelfde kans

gepubliceerd door , op
afbeelding Eventix is CO2-neutraal en biedt organisatoren dezelfde kans
OrganisatieEventix Site
Ticketer Eventix heeft de stap gezet naar klimaatneutraliteit en biedt organisatoren en kaartkopers de kans mee te gaan in hun visie. Zo kunnen organisatoren door een optie aan hun ticketshop toe te voegen hun CO2-uitstoot deels door hun bezoekers laten compenseren. Early adopters bij Elevation Events (o.a. Soenda, Duikboot) en De Pul hebben bij het proefdraaien van de compensatie tool al positieve resultaten gezien.

Verandering begint bij jezelf
Om de eerste stap richting koolstofneutraliteit te zetten, maakte Eventix een uitgebreid totaaloverzicht van haar CO2-voetafdruk en stelde vijf belangrijke punten van uitstoot vast: accommodatie, woon-werkverkeer, lunch, cloud hosting servers, en zakelijke reizen.

Nadat Eventix haar voetafdruk in kaart had gebracht, ging het bedrijf op zoek naar manieren om zijn CO2-uitstoot te verminderen. Dit leidde tot o.a. een overschakeling op vegetarische lunches, en het vragen aan de werknemers om, waar mogelijk, rekening te houden met hun woon-werkverkeer.

Trees for All
Samen met Trees for All heeft Eventix een manier gevonden om de resterende maandelijkse uitstoot van CO2 te compenseren. Het in Utrecht gevestigde Trees for All, is gespecialiseerd in het planten van bomen in binnen- en buitenland, met momenteel 29 projecten voltooid of in uitvoering. Door volop gebruik te maken van de expertise en begeleiding die Trees for All biedt, ontdekte het ticketingbedrijf verschillende interessante projecten waarmee ze haar uitstoot kan compenseren.

Compensatie in de ticketshop
Eventix wil organisatoren aanmoedigen om zich bij hen aan te sluiten en ook klimaatneutraal te worden. Organisatoren kunnen nu een niet-verplichte 'Offset CO2 emissions' optie aan hun ticketshops toevoegen. Met deze optie kunnen kaartkopers de koolstofuitstoot van hun evenementenervaring compenseren door een kleine donatie van €1 te doen tijdens het aanschaffen van hun tickets. De opbrengst hiervan gaat rechtstreeks naar Trees for All.

Het uitproberen van deze nieuwe optie heeft voor festivals als Soenda en Duikboot, en concertzalen als De Pul tot zeer positieve resultaten geleid. De compensatie tool staat nu live en organisatoren kunnen via een opt-in kiezen om hun CO2-uitstoot te compenseren.