Partyflock
 
­

Mega Platen & CD Beurs

gepubliceerd door , op
Op zaterdag 13 en zondag 14 november vindt in de Jaarbeurs Utrecht weer het wereldwijde festijn plaats op het gebied van popmuziek: de Mega Platen & CD Beurs. Dit vinyl walhalla staat als de grootste platenbeurs ter wereld in hoog aanzien bij popkenners, verzamelaars, dj's, fans en muziekjournalisten. Je krijgt de mogelijkheid om muziek liefhebbers en vinyl verzamelaars uit de hele wereld te ontmoeten. We hebben standhouders afkomstig uit Zuid-Afrika, Japan, Brazilië, Mexico, Oekraïne, Zuid- Korea, USA en elk Europees land.

Naast alle muziekgenres van rock 'n roll, beat, metal en punk tot country, blues en psychelic kun je ook genieten van optredens op het podium in hal 11 en in hal 12. Manuel Decker uit Frankrijk exposeert zijn uitgebreide verzameling "Superheroes on vinyl" inclusief Kuifje. Je krijgt de primeur van het nieuw Lp van Tim Knol, The Lost & Found Tapes Compilation Album. Er zijn Meet & Greets met 2 Brothers on the 4th Floor en met The Flingelbunts. Je krijgt de kans om te chatten met een van de meest unieke en compromisloze DJ's ter wereld: Coco Maria. En vanuit New York City is Johan Kugelberg aanwezig om te praten over zijn nieuwe boek. Hij wordt door Berend Dubbe geïnterviewd en ze zullen samen optreden. Als je houdt van de klanken van Led Zeppelin, Black Sabbath en Jimi Hendrix en geïnteresseerd bent om je geest te laten blazen door platen van meer obscure artiesten kom dan luisteren naar DJ Brown die speciaal naar Utrecht is gekomen vanuit Los Angeles.

Vinyl expo: Superhelden op vinyl
De Franse collectioneur Manuel Decker verzamelt al zijn hele leven lang vinylplaten. Hij heeft diverse boeken uitgegeven waarin thematische lp hoezen staan afgebeeld. Zo heeft hij het naslagwerk 'Disques du Bande' uitgegeven en heeft hij meegewerkt aan het prachtige boek van Jacques Petit 'Cars on Vinyl': ruim 300 hoezen met een classic car prominent op de cover. Eind vorig jaar publiceerde Manuel het Franse naslagwerk Superheroes & autres creatures . Voor de expositie op de beurs heeft Manuel zijn Kuifje collectie aangevuld met enige andere striphelden. Denk hierbij aan vinyl LP's van en met Superman, Batman, Spiderman etc. Ook zijn boek Tintin & Les Vinyles is verkrijgbaar en Manuel Decker is persoonlijk aanwezig voor tekst en uitleg.

Presentatie Tim Knol - The Lost & Found Tapes Compilation Album
Met zijn Lost & Found theatertournee trok Tim Knol de afgelopen drie jaar door gans het land. Hij speelde tijdens deze optredens veel eigen werk, maar ook covers van zijn muzikale helden. Thuis begon hij de nummers uit zijn voorstelling - op een oude viersporencasetterecorder - als demo's op te nemen, dit klonk zo goed dat hij besloot er iets mee te doen. Hij bracht de muziek uit op cassette en cd. Onder de naam The Lost & Found Tapes verschenen er vier edities. Nu is er ook een lp. Een door Tim Knol samengestelde selectie uit de serie is verkrijgbaar op 180 grams vinyl vanaf 12 november en tijdens d beurs. Een plaat die je meeneemt naar Tim's thuisstudio. Alle nummers zijn door Tim solo en geheel akoestisch ingespeeld, zoals hij tijdens de Lost & Found theatershows ook te horen was. Op deze compilatie-LP hoor je hoe hij covers speelt van zijn helden John Prine, Bob Dylan, Blaze Foley en Neil Young. Maar ook eigen werk en nieuwe muziek in een uitgeklede versie. Nummers die je hoogstwaarschijnlijk later in vol ornaat op een nieuwe plaat hoort. Maar nu alvast hier. Uniek en exclusief.

Le Guess Who? Festival
Exceptioneel om te zien dat Utrecht twee internationale muziek events huisvest in hetzelfde weekend. Tijdens de Mega Record & CD Fair vindt in Utrecht het muziekfestival Le Guess Who? plaats. Meer info: leguesswho.­nl

Kijk voor het laatste nieuws, tijdschema, dealerslijst etc.op recordplanet.­nl