Partyflock
 
­

Goed voorbereid naar een festival in het buitenland

gepubliceerd door , op
afbeelding Goed voorbereid naar een festival in het buitenland
Het coronavirus houdt ons nog dagelijks in de greep. Gelukkig zijn festivals en evenementen buiten vanaf 25 september weer toegestaan. Ook in het buitenland worden er steeds meer evenementen georganiseerd. Ga jij binnenkort naar een festival in het buitenland? Met deze vijf tips zorg je er in ieder geval voor dat je goed voorbereid op festivalreis gaat!

1. Neem de juiste spullen mee
Of je nou naar een meerdaags festival of een eendaags festival gaat: het is heel fijn als je de juiste spullen bij je hebt. Voorbeelden van spullen die je echt niet mag vergeten zijn: oordopjes om je gehoor mee te beschermen, een powerbank, je mobiele telefoon, je pinpas en wat contant geld. Ga je kamperen? Dan mag een tent, luchtbed, pomp, poncho en reinigingsdoekjes ook zeker niet ontbreken. Op het internet zijn heel veel festival inpaklijstjes te vinden. Maak daar gebruik van!

2. Berg waardevolle spullen goed op
Helaas is het een feit dat er veel spullen gestolen worden op festivals. Daarom is het belangrijk om waardevolle spullen goed op te bergen. Vaak is het niet nodig om al je pasjes en je paspoort mee te nemen naar het festivalterrein. Laat deze dan ook bij voorkeur in je tent of hotelkamer liggen. Om ervoor te zorgen dat niemand jouw tent in kan komen, kun je de tent op slot doen met een slotje.

3. Trek de juiste kleding aan
Elk jaar doen we er weer alles aan om in de perfecte outfit op het festival te verschijnen. Het is hierbij niet alleen belangrijk dat je er stijlvol uitziet, maar dat je ook nadenkt of de outfit geschikt is voor verschillende weertypes. Het is daarom raadzaam om van tevoren de weersvoorspellingen te checken. Zorg dat je sowieso in het bezit bent van een prachtige regenjas (of poncho) én regenlaarzen. Ook een warme trui mag zeker niet in je festivalgarderobe ontbreken.

4. Sluit een reisverzekering af
Als je een festival gepland hebt staan, dan denk je niet gelijk aan een reisverzekering. Toch is een reisverzekering geen overbodige luxe. Een festivalterrein is namelijk bij uitstek de plek voor gestolen, beschadigde of verloren spullen. De schade kun je dan declareren bij de doorlopende reisverzekering. De meeste verzekeraars hebben wel de voorwaarde dat er minimaal één overnachting aan het festival verbonden is. Als je naar een dagfestival gaat, dan kun je dus geen beroep doen op deze verzekering. Daarnaast hanteren verzekeraars vaak een eigen risico.

5. Zorg dat je het programma kent
Vaak maken festivals ruim van tevoren het programma bekend. Dat is fijn, want op deze manier kun je zelf een goede planning maken. Welke artiesten wil je graag zien? Denk daar van tevoren over na, zodat je er zeker van bent dat je alle artiesten ook daadwerkelijk ziet. De meeste festivals hebben tegenwoordig een app waarin je het programma kunt opzoeken.

1 opmerking

Wel eerst vol laten spuiten of laten aanranden met een stok in je neus door de overheid