Partyflock
 
­ Nederland

Bakermat brengt langverwachte tweede album The Spirit uit

gepubliceerd door , op
Bakermat brengt langverwachte tweede album The Spirit uit
25 juni 2021
ArtiestBakermat Site
Het langverwachte album van Bakermat, de Nederlandse DJ, producer en master of funk is eindelijk uit. 'The Spirit', zoals het album heet bestaat uit twaalf songs, waaronder de onlangs uitgebrachte gospel-house-single 'Ain't Nobody' (feat. LaShun Pace) en de track 'Walk That Walk' met Nic Hanson. Voor de titeltrack van het album kreeg de producer toestemming om een sample van Spirit In The Dark' van de in 2018 overleden legendarische zangeres Aretha Franklin te gebruiken.



Over de bijzondere samenwerking met de soul legende zegt Bakermat: "Ik ben zo trots dat ik toestemming heb gekregen om dit exemplaar van Aretha, the all-time Queen of Soul, te gebruiken. Ik combineerde haar mooie, krachtige stem met een jazzy piano en een vette housebeat om een eenvoudige maar effectieve klassieke housetrack te creëren."

Zoals altijd komt de DJ/producer met vooruitstrevende sounds en niet te evenaren soundscapes. De singles 'Walk That Walk', die Top Song op NPO Radio 2 was, en 'Ain't Nobody' zijn nu al goed voor meer dan 3 miljoen streams, een kleine voorbode op het succes dat nog moet komen met 'The Spirit'. De samenwerking met Lex Empress resulteerde in het prachtige 'Bye Bye', waarmee het album afsluit. Bakermat, een fan van spoken word, wilde een nummer in de stijl van een intermezzo maken om het album mee af te sluiten en zo is 'Bye Bye' ontstaan. Het is eenvoudig, heel subtiel en emotioneel en het is een geweldige manier om de reis door alle werelden die in 'The Spirit' leven te beëindigen.

Bakermat; "Met dit album wilde ik terug naar de roots. Door gospel-, soul- en folk-samples te combineren met opzwepende piano's en saxofoons om een verzameling feelgood-songs te creëren die perfect zijn voor de zomer. De diversiteit in stijlen en genres is groot en ik heb geëxperimenteerd met elementen van klassieke muziek en met spoken word. Ik hoop dat dit album kan dienen als soundtrack voor roadtrips, vakanties en andere leuke momenten met vrienden en familie. En tot slot hoop ik dat het mensen inspireert en verbindt."

Tracklist

Over Bakermat
Lodewijk Fluttert, vooral bekend onder zijn artiestennaam Bakermat, is een Nederlandse DJ en muziekproducent uit Amsterdam. Zijn muziek bestaat uit een mix van elektronica, house, geproduceerd met pop-, jazz- en soulinvloeden. Hoewel het een onwaarschijnlijke mix van genres is, is Bakermat er trots op hoe de muziek die hij produceert volledig origineel en out-of-the-box is.

In 2012 bracht hij zijn eerste twee EP's uit, getiteld 'Zomer' en 'Vandaag'. Het titelnummer van de laatste, bestaande uit een geïntegreerde sample van de 'I Have a Dream'-toespraak van Martin Luther King, Jr., werd eind 2012 en het voorjaar van 2013 als single uitgebracht in Nederland, België en Frankrijk. Het werd in 2014 opnieuw uitgebracht door Sony en werd een grote hit, vooral in Duitsland en Oostenrijk. In december 2014 ontving Bakermat een platina plaat voor zijn single 'Vandaag' in Duitsland.

Bakermat nam in 2018 een pauze van 4 maanden om te touren om zich fulltime te concentreren op het experimenteren met muziek, het bedenken van nieuwe ideeën en technieken die leidden tot release van 'The Ringmaster' in 2020. Bakermat is een begrip geworden binnen het elektronische muzieklandschap, met ongeveer 4 miljoen Spotify-luisteraars per maand en meer dan 630 miljoen streams op Spotify. Bakermat is terug en brutaler dan ooit.