Partyflock
 
­

Professionals en publiek: Juli komt te vroeg voor grote evenementen

gepubliceerd door , op
afbeelding Professionals en publiek: Juli komt te vroeg voor grote evenementen
OrganisatieThis Is Our House Site
Professionals in de dance-industrie verwachten niet dat in juli festivals of andere grote evenementen plaatsvinden. Ook het publiek heeft er weinig vertrouwen in. Wel is er geloof in kleinere events met corona-beperkingen. Dat blijkt uit een enquête van This Is Our House onder bijna 100 danceliefhebbers, van wie de helft werkzaam is in de branche.

Van de 44 ondervraagden die werkzaam zijn in de dancebranche – circa de helft is zelf event-organisator – denkt 55 procent dat juli te vroeg komt voor de start van het festivalseizoen 2021. Slechts 35 procent denkt dat die maand al wel festivals kunnen plaatsvinden, de rest weet het niet.

Het ondervraagde publiek van festivals en evenementen, niet professioneel actief in de danceindustrie, bestaat uit 54 respondenten. Van hen denkt precies de helft dat juli onhaalbaar is voor evenementen. 39 procent is overtuigd van het tegendeel.

Capaciteit
Een groot deel van de respondenten geeft in hun motivaties aan dat er mogelijk wel spoedig ruimte komt voor aangepaste evenementen. "Het vaccineren gaat snel, ik denk dat kleinere events wel kunnen in juli", zegt een organisator. "Maar niet volledig, en nog met restricties." Tegelijk zou een 'te lage bezoekerscapaciteit' voor het gros van de organisatoren juist de grootste reden zijn om zelf te annuleren. Te weinig bezoekers is niet rendabel genoeg.

Een zeer ruime meerderheid onder zowel publiek (85%) als pro's (75%) staat positief tegenover een vaccin- of testvoorwaarde om festivals te bezoeken. Maar een anderhalvemeter-drempel is hen te hoog. Zestig procent van alle respondenten gaat niet als er afstand moet worden gehouden. Veel organisatoren zouden dan ook annuleren.

Wanneer en hoe gaat de markt van evenementen weer helemaal open? Die vraag staat donderdagavond vanaf 20:00 uur centraal in de talkshow Dutch Dance Talks op de audio-app Clubhouse (link). Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de https://tioh.nl/nieuws/festivalseizoen-2021-onderzoek/]website van This Is Our House.