Partyflock
 
­

Goldband herontdekt het oude normaal met 'De Langste Nacht'

gepubliceerd door , op
afbeelding Goldband herontdekt het oude normaal met 'De Langste Nacht'
ArtiestGoldband
Nieuwe, melancholische post-lockdown anthem stoomt ons klaar voor een zomer waarin we eindelijk weer kunnen genieten van de nacht en van elkaar.In aanloop naar het debuutalbum van Goldband, droppen de geliefde Haagse stukadoors hun nieuwe single 'De Langste Nacht'. Een post-lockdown anthem over het verlangen om jezelf te kunnen verliezen in de nacht en de onwennigheid van menselijke aanraking die er het afgelopen jaar langzaam is ingeslopen.

De heren vertellen; "Na anderhalf jaar corona-crisis moesten we wel een soundtrack schrijven over het grijze gebied tussen lockdown en in alle vrijheid tongen op een dixi. We hebben geprobeerd de bijzonderheid te vangen van dingen die we voorheen als doodnormaal ervaarden."

Goldband

Je raakt me aan. Ik schrik ervan. Ik ben gewend dat niks meer kan

Na hun debuut EP in 2019 wisten de zingende stukadoors menig hart te veroveren. Als telgen van de befaamde nachtclub PIP in Den Haag kenmerkt de Nederlandstalige synthpop van Goldband zich door een flinke dosis rave invloeden. Welke het fundament heeft gelegd voor de ijzersterke live reputatie van de act.

"Heb je Noorderslag eerder zo aan zien staan?" - 3voor12

Op Noorderslag bewezen ze zich als een van de grote beloftes van 2020, en ondanks een volledig geannuleerde festivalzomer (met 70 boekingen in Nederland en België) die volgde wist Goldband die belofte in te lossen. Met nieuwe hits als 'De Wereld', 'Dit is voor Jou' en hun veelbesproken samenwerking met Sophie Straat op 'Tweede Kamer' forceerde deze independent pop act afgelopen jaar hun radio en TV doorbraak volledig op eigen kracht. Als gevolg riep De Volkskrant Goldband uit als één van de beloftes van 2021.

"Waar het in 2021 ook goed mee gaat komen is de wonderlijke synthpop van Goldband" - De Volkskrant

'De Langste Nacht' is nu te beluisteren via alle streaming services. Je vindt Goldband deze zomer onder andere op Down the Rabbit Hole, DGTL, ZeeZout en Dauwpop.

Over Goldband
Met een debuut EP in 2019, cult hits als 'Witte Was' en 'Mijn Stad' en bovenal een ijzersterke live reputatie wist Bouwmarkt-popsensatie Goldband menig hart te veroveren. Op Noorderslag bewezen de zingende stukadoors zich als een van de grote beloftes van 2020, en ondanks een volledig geannuleerde festivalzomer die volgde wist Goldband die belofte in te lossen. Met 3FM Megahit (2020): 'De Wereld', 'Dit is voor Jou' en hun veelbesproken samenwerking met Sophie Straat op 'Tweede Kamer' forceerde deze independent pop act afgelopen jaar hun radio en TV doorbraak volledig op eigen kracht. Als gevolg riep De Volkskrant Goldband uit als één van de beloftes van 2021. In augustus komt het langverwachte debuutalbum uit en lijkt dit eindelijk écht het jaar van Goldband te gaan worden. Zo niet, dan weet U waar U straks moet zijn voor al uw stuc- en schilderwerk.