Partyflock
 
­

Fieldlab: buitenluchtevents kunnen starten met 50 tot 75 procent bezoekerscapaciteit

gepubliceerd door , op
afbeelding Fieldlab: buitenluchtevents kunnen starten met 50 tot 75 procent bezoekerscapaciteit
Gistermiddag heeft Fieldlab Evenementen het eerste advies gegeven aan het kabinet. Na een analyse van de drie onderzoeken is de conclusie dat evenementen in de buitenlucht onder strikte voorwaarden weer door kunnen gaan.

De conclusie komt nadat Fieldlab het gedrag van bezoekers heeft onderzocht bij drie voetbalwedstrijden: N.E.C. Nijmegen – De Graafschap, Almere City FC – Cambuur Leeuwarden (met 1.500 toeschouwers) en de interland Nederland – Letland (met 5.000 toeschouwers). Rond deze wedstrijden is onderzoek gedaan naar de dynamiek van de bezoekers bij gebruik van verschillende soorten maatregelen, zoals onder andere het dragen van mond-neusmaskers, wel of geen bewegingsvrijheid of horeca tijdens het duel en vaste of juist vrije zitplaatsen. Het advies geldt niet alleen voor sportstadions, maar voor alle grote evenementen in de buitenlucht waarbij het publiek een vaste zit- of staanplaats heeft.

Om weer te beginnen met openlucht voetbalwedstrijden en evenementen is het vooraf afnemen van een coronasneltest de belangrijkste voorwaarde waarbij evenementen met 50 tot 75 procent capaciteit weer doorgang kunnen hebben. Dit moet vooraf en 24 uur na het event dicht bij huis kunnen. Bezoekers moeten daarnaast tijdens het lopen een mondkapje dragen. Bij een bezoekerscapaciteit van meer dan de helft is dit ook verplicht als het publiek zit. Daarnaast moet er actief gecommuniceerd worden om bezoekers van alle praktische en relevante informatie te voorzien en hen continue wijzen op het naleven van de maatregelen.

Naast het advies deelt Fieldlab ook een aantal aanbevelingen met de regering. Zo zouden zaken als triagevragen en temperatuurmeting op een locatie niet meer nodig zijn. Dit zou door opstoppingen voor meer contactmomenten tussen de bezoekers zorgen. In de customer journey werken deze vragen het beste op ongeveer vier uur van het evenement als een reminder. Zodat de bezoeker een weloverwogen keuze kan maken om wel of niet op reis te gaan. Ook moeten desinfectiemiddelen beschikbaar zijn bij de entree en op diverse locaties in het gebouw. In verband met de doorstroom en kans op verhoging van contactmomenten moet gebruik hiervan niet verplicht gesteld worden. Een andere aanbeveling is dat ticketkopers standaard worden opgeroepen om de CoronaMelder-app te downloaden Dit zorgt ervoor dat bij een eventuele besmetting het bron- en contactonderzoek makkelijker is.

Het demissionaire kabinet heeft aan het Outbreak Management Team gevraagd advies te geven over de uitkomsten van het Fieldlab-onderzoek. Een persbericht over de aanbevelingen is hier te lezen.

7 opmerkingen

Ik ben de hele zomer vrij, laat er tegen het einde alsjeblieft weer festivals komen.­

Uitspraak van BartCore op zondag 2 mei 2021 om 05:50:
Ik ben de hele zomer vrij, laat er tegen het einde alsjeblieft weer festivals komen.­

U gotta fight! For your right!

Bezoekers moeten daarnaast tijdens het lopen een mondkapje dragen.­ Bij een bezoekerscapaciteit van meer dan de helft is dit ook verplicht als het publiek zit

Zie je dit gebeuren bij een Decibel/Mysteryland/etc... :/
Wordt gewoon weer helemaal niks dit jaar.

Uitspraak van ArtStyle op maandag 3 mei 2021 om 09:09:
Zie je dit gebeuren bij een Decibel/Mysteryland/etc... :/
Wordt gewoon weer helemaal niks dit jaar.

over me dode lijk dat ik met zo'n ding op los ga
laatste aanpassing
ThemcQ
Artiest Exodus
Met je mondkapje die niks tegen houd.­ Ik houd hoop op decibel