Partyflock
 
­

Radio 538 viert '538 Oranjedag' met 10.000 bezoekers in Breda

gepubliceerd door , op
flyer 538 Oranjedag
Na een jaar zonder grote publieksevents pakt Radio 538 op zaterdag 24 april uit met '538 Oranjedag'. Samen met 10.000 bezoekers, de 538-dj's en artiesten als Davina Michelle, Snollebollekes, DI-RECT en Armin van Buuren zet 538 het Chasséveld in Breda op z'n kop, tijdens het grootste Fieldlab test-evenement tot nu toe. Op dinsdag 27 april (Koningsdag) kan ook de rest van Nederland mee feesten vanuit huis, tuin, balkon of onderweg, met een speciale event-uitzending van '538 Oranjedag' op Radio 538, TV 538 en SBS6.

Radio 538 organiseert al 28 jaar het grootste Koningsdagevenement van Nederland. Omdat er dit jaar geen events mogen plaatsvinden op 27 april, brengt 538 met '538 Oranjedag' op Koningsdag de leukste artiesten van ons land naar de Nederlandse huiskamers. Tijdens deze feestelijkste dag van het jaar is op Radio 538 een speciale event-uitzending te horen en op TV 538, 538.nl en SBS6 wordt het spektakel van de 24ste ook uitgezonden.

'538 Oranjedag' wordt door Fieldlab Evenementen benut voor een opschalingstest, waarmee de tweede fase van de praktijkonderzoeken wordt ingegaan. De doelstelling van deze tweede fase is om vast te stellen of ervaringen uit de eerste fase ook toepasbaar zijn bij grotere aantallen deelnemers.

Achter de schermen zijn de voorbereidingen met dj's en artiesten voor het event op 24 april al in volle gang. En ook de locatie, het Chasséveld in Oranjestad Breda, maakt zich klaar voor de start van '538 Oranjedag' met 10.000 bezoekers.

Coco Hermans, Radio Director 538: "Op 24 april gaan we met 10.000 luisteraars Breda compleet op z'n kop zetten. We zijn ongelooflijk trots en vereerd dat we samen met Fieldlab Evenementen '538 Oranjedag' - het grootste test-event tot nu toe! - mogen organiseren. Daar hebben wij, de artiesten, 538-dj's en luisteraars allemaal lang naar uitgekeken. Op 27 april doen we dit nog eens over, maar dan samen met heel Nederland. Het wordt een feest om nooit te vergeten!"

Paul Depla, Burgemeester van Breda: "In Breda zijn we tijdens de corona-pandemie steeds op zoek naar manieren hoe dingen op een verantwoorde en veilige manier wél kunnen. De behoefte hieraan neemt ook toe in de samenleving. We zijn trots op het feit dat Fieldlab Evenementen in samenwerking met Radio 538 in onze stad zo'n belangrijk praktijkonderzoek mogen gaan uitvoeren van het kabinet. Daarmee onderzoeken ze hoe een live muziek-event op een veilige manier kan plaatsvinden. De ervaringen uit dit fieldlab gaan ons weer een stap verder brengen in de richting van meer mogelijkheden. Het voelt goed dat we daar vanuit Breda aan kunnen bijdragen.."

Marcel Elbertse, Voorzitter Stuurgroep onderzoeksprogramma Fieldlab Evenementen: "Wij zijn heel blij dat we vandaag een nieuwe reeks onderzoeken mogen aankondigen. Het is mooi dat we deze opschalingstesten kunnen doen, waar we eerder opgedane kennis met hogere bezoekersaantallen kunnen toetsen. We realiseren ons terdege dat dit een absoluut voorrecht is, zeker met een blik op het huidige epidemiologische beeld, waar versoepelingen voorlopig nog even uitblijven. Deze nieuwe onderzoeken zijn echter essentieel voor de tweede fase van Fieldlab Evenementen."

De line-up van 538 Oranjedag
Afrojack
Armin van Buuren
Chef'Special
Chris Deluxe
Coen und Sander Fest met Wilbert Pigmans, René Karst & John de Bever
Davina Michelle
Die Verrückte met Rene Le Blanc, Donnie & Frans Duijts
DI-RECT
Emma Heesters
Jaap Reesema en Pommelien Thijs
Kraantje Pappie
Krezip
Kris Kross Amsterdam
Lucas & Steve
Maan
Miss Montreal
Racoon
Rolf Sanchez
Snollebollekes
Stuk
Sunnery James & Ryan Marciano
Suzan & Freek
Wolter Kroes
538 DJ's Barend & Ivo
538 DJ Niek

De pre-registratie voor '538 Oranjedag' gaat open op 13 april om 20.00 uur en sluit op donderdag 15 april om 12.00 uur. 538 Oranjefans die zijn ingeloot naar aanleiding van de pre-registratie ontvangen op 15 april vanaf 12.00 uur een SMS, waarmee zij tickets kunnen kopen.

Kijk voor meer informatie op: 538.­nl/oranjedag

'538 Oranjedag' wordt mede mogelijk gemaakt door Argos Tankstations.

2 opmerkingen

Hou toch op met die onzin.­ Walgelijk test beleid
Op zaterdag 24 april aanstaande staat een groot aantal artiesten geboekt voor het 538 Oranjedag evenement. Als redactie hebben wij onderzoek gedaan naar de gang van zaken omtrent dit evenement en komen erachter dat u op dit moment meewerkt aan een zeer groot overheidsinkoopschandaal ter hoogte van €925.000.000. Dit blijkt uit onderzoek van De Klokkenluiders voor Vrijheid (via telegram) en Follow the Money. Dit heeft de landelijke pers gehaald waarin de Stichting Open Nederland, geleidt door voormalig generaal Tom Middendorp, is doorgelicht. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/700-miljoen-euro-voor-toegangstesten-de-sociale-nood-is-hoog-dat-is-ook-wat-waard~b939b8d1e/

Dit heeft er toe geleid dat er ondertussen vele Kamervragen zijn gesteld over deze kwestie:
https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2021Z05646&did=2021D12541 en https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/kamervragen/detail?id=2021Z05622&did=2021D12505

Ook is er een kort geding gestart tegen de test-organisatie Lead Health Care Services en stichting Open Nederland, die deze fraude moet tegengaan: https://www.trouw.nl/binnenland/sneltestbedrijven-spannen-kort-geding-aan-tegen-stichting-open-nederland-om-oneerlijke-concurrentie-bij-toegangstesten~bf80c7df/

Omdat uw artiest op dit moment geboekt staat bij het 538 evenement is de kans zeer groot dat u op dit moment (onbewust) meewerkt aan de grootste fraudezaak in Nederland, die nog verder gaat dan de toeslagenaffaire. Wij zouden dan ook zeer graag een persverklaring willen ontvangen waarom u toch meewerkt aan dit evenement.

Via onbevestigde bronnen kwamen er echter ook signalen binnen dat er organisaties zijn die voor een extra financiële vergoeding, de opdracht hebben gekregen om over deze proef, zeer positief nieuws te brengen in de media. Een voorbeeld van zo'n positief bericht kwam in de pers via de woordvoerder van de Keukenhof: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5224417/pilotdag-testen-toegang-keukenhof-tickets-corona
"Het gaat hartstikke goed", zegt een woordvoerster van de Keukenhof. "Iedereen die tot nu toe is gekomen kon een negatieve test van Testen voor Toegang laten zien. Aankomende zondag zijn we uitverkocht. Voor morgen zijn er nog tweehonderd kaarten over."
Helaas heeft de Keukenhof hierop niet inhoudelijk willen reageren, dus wij kunnen niet bevestigen of er hier sprake is van een financiële tegenprestatie.

Verder blijkt dat deze toeganstestproef een voortzetting is van Operatie Fastlane waar Tom Middendorp voormalig Commandant der Strijdkrachten en dus Defensie bij betrokken zijn. https://www.trouw.nl/binnenland/opnieuw-een-gemiste-belofte-in-plaats-van-100-sneltestlocaties-zijn-er-nu-28~b9036092/ Dit doet bevestigen dat hier sprake is van een proef waarbij Defensie de rol heeft gekregen rol in de uitvoer van testenvoortoegang.nl vanwege de ingezette coronacheck-app. Daarmee zet defensie nu een fijnmazige burger-volgsysteem op waarbij iedereen volledig kan worden gevolgd. Niet voor niets zijn er al eerder kamervragen gesteld over het defensie experiment waarin zij gegevens verzamelen van burgers: https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/defensie-experiment-met-verzamelen-van-gegevens-samenleving-roept-vragen-op-in-de-kamer~bdf01f68

Nu begrijpen wij wel dat u als artiest graag weer wilt kunnen optreden, maar misschien beseft u zich nog niet dat u nu volledig door de overheid wordt gebruikt om te dienen als "wortel" voor de "vaccinatie-stok". Jongeren lopen totaal geen risico op Corona en de vaccinatie-schade bij jongeren is zeer groot (zie de berichtgeving over AstraZeneca). U werkt met dit evenement mee aan een test-maatschappij waarin de overheid er standaard vanuit gaat dat u ziek bent en maar moet aantonen dat "volgens de standaarden van de overheid", weer gezond zou zijn. U werkt op dit moment mee aan een tweedeling in de maatschappij: De toegang via testen zet de stap tot het normaliseren van permanent testen. Hiermee helpt u bouwen aan een maatschappij waarin gezonde volwassenen en kinderen zich constant moeten onderwerpen aan tests. Dit is een maatschappij waar mensen derhalve continu als besmet worden behandeld tenzij zij het tegendeel bewijzen. Dat is onacceptabel. Zelfs het RIVM en ook dhr. Rutte zeggen nota bene: ,,Laat je niet testen zonder klachten.’’

Mensen uitsluiten op basis van de uitslag van een medische test valt onder medische discriminatie. Dit is strafbaar. Los daarvan is het moreel verwerpelijk om mee te willen werken aan een testmaatschappij. Daar is een groeiend aantal ondernemers (zoals Monkey Town en Toverland) het mee eens. Door mee te werken aan de testmaatschappij beschuldigd u al uw trouwe fans van besmetting tot zij het tegendeel bewijzen. Is dit de maatschappij die u voor onze kinderen wilt?

Bent u ook op de hoogte dat massaal testen medisch gezien onverantwoord is? Zie https://artsencollectief.nl/massaal-sneltesten-medisch-gezien-onacceptabel/
Bent u ervan op de hoogte dat de PCR geen diagnosemiddel is voor COVID-19, en zelfs significant vaak vals positieve uitslagen geeft? https://artsencollectief.nl/pcr/

Wij ontvangen graag van u een persverklaring in deze zaak en hopen dat u afziet van uw medewerking aan een verdere medewerking bij het inrichten van deze testmaatschappij.

Tot slot alle artiesten die hier aan meedoen zijn:

Afrojack
Armin van Buuren
Chef'Special
Chris Deluxe
Coen und Sander Fest met Wilbert Pigmans, René Karst & John de Bever
Davina Michelle
Die Verrückte met Rene Le Blanc, Donnie & Frans Duijts
DI-RECT
Emma Heesters
Jaap Reesema en Pommelien Thijs
Kraantje Pappie
Krezip
Kris Kross Amsterdam
Lucas & Steve
Maan
Miss Montreal
Racoon
Rolf Sanchez
Snollebollekes
Stuk
Sunnery James & Ryan Marciano
Suzan & Freek
Wolter Kroes
538 DJ’s Barend & Ivo
538 DJ Niek