Partyflock
 
­

Na een proces van 8 maanden ziet Tycho Poort's nieuwe project 'BLOEI.' het daglicht · "Het bewijs dat er in de underground van de Nederlandse hiphop prachtige en uitdagende muziek wordt gemaakt."

gepubliceerd door , op
Van augustus 2020 tot april 2021 bracht artiest en producer Tycho Poort acht singles uit. Op de artworks daarvan groeide een knop uit tot een volledig tot bloei gekomen bloem. Nu is de tijd daar en verschijnt het project als bundel op de streamingdiensten en exclusieve cd. Nu kun je 'BLOEI.' ervaren zoals Tycho Poort bedoeld heeft.

Nadat tijdens het proces al artikelen op de websites van Hiphop In Je Smoel en 3voor12 werden gepubliceerd en hij werd opgenomen in een door Spotify gecureerde playlist, brengt Tycho Poort nu zijn langverwachte project uit. Met een lovende recensie in NRC en een interview op NPO Radio 5 timmert hij aan de weg van een veelbelovende carrière.

De muziek op BLOEI. is door Poort zelf geschreven, geproduceerd, gemixt en gemasterd. Toch heeft hij zeker niet alles alleen gedaan. Er zijn meerdere (co-)producties van zijn goede vriend Ganzali en gastoptredens van Massi, Joël Domingos, DADA, Q'n, Julius, Ruben Lagas, Symfonieorkest Nijmegen en zijn eigen vader, Eltjo Poort te vinden op het project. Laatstgenoemde speelt viool mee op een ingetogen en emotioneel nummer met met zijn zoon, die zingt over de relatie tussen de twee. Deze akoestische opname van "Niets Meer" is ook vastgelegd op video, die kun je hieronder bekijken:

https://gmail.us2.list-manage.com/track/click?u=c99407ac09009a036d7d56e2a&id=e5ade82383&e=405c83bd5b

Tycho Poort: "BLOEI. gaat over het nemen van verantwoordelijkheid, volwassen worden, je lijden accepteren en doorzetten. In elk leven zullen er tranen vallen en fouten worden gemaakt, in sommige meer dan in andere. We zijn allemaal anders, en hebben verschillende eigenschappen en kleuren die ons mooi maken. Aan ieder de taak geen wrok te koesteren en elke bloem in onze prachtige tuin haar licht te gunnen. Om een mooie bloementuin te vormen, moeten we individueel en samen verantwoordelijkheid nemen voor onze BLOEI."

BLOEI. is een spannende collage van stijlen en emoties. Van drill-geinspireerde drums via Atlanta trap-achtige 808's, naar rustige wavey nummers gevuld met Autotune. Trends en klassieke muzikaliteit gaan hand in hand; het ene nummer is een klein luisterliedje met enkel piano en viool, een andere track is met het compleet symfonieorkest opgenomen en plots duikt de singer-songwriter-versie van Tycho op met een gitaar in zijn hand.

Op dit project hoor je Tycho's pad naar innerlijke volwassenheid en het nemen van verantwoordelijkheid. Niet helemaal toevallig is hij nu ook officieel (met een 8,5) afgestudeerd van de Rockacademie en treedt hij als jonge professional toe tot de Nederlandse muziekscene.

BLOEI. is ook fysiek verkrijgbaar. Wie het via tychopoort.­nl voor €9,99 bestelt, krijgt een pakketje op de deurmat met daarin een CD, alle negen opeenvolgende covers, alle teksten, een link naar de exclusieve laatste video van het project die nog nergens te bekijken is en meer.