Partyflock
 

Het Ontstaan van Psychedelische Festivals als Psy-Fi

gepubliceerd door , op
Psy-Fi
13 april 2022
FeestPsy-Fi · Guardians of Gaia
Datumwoensdag 14 september 2022
LocatieDe Groene Ster Site
Voor fans van psychedelische festivals is het hopen dat het Psy-Fi festival dit jaar doorgaat. Dé plek waar open-minded mensen die trippen op psy-trance, kleurrijke visuals, psychedelische drugs en andere gekkigheid samenkomen. Maar wat moet je je nou voorstellen bij dit soort feestjes en die psychedelische muziek?

Geschiedenis van Psychedelische Muziek
Op festivals als Psy-Fi kun je genieten van allerlei soorten psychedelische muziek. De focus ligt vaak op psychedelische trance. Het begon allemaal met de Engelse term Psychedelia. In de 60's viel daar de complete cultuur van drugsgebruik onder. Ook muziek die daaruit ontstond. Een van de offshoots van die cultuur is psychedelic rock, dat in de vroege jaren '90 de basis vormde voor een elektronische variant. Melodische techno (trance) ontwikkelde zich in India als Goa trance. Kenmerkend waren de dreunende baslijnen en gelaagde melodieën waarbij je heerlijk weg kunt dromen. Uit Goa ontstond psytrance; een psychedelisch klinkend subgenre dat vaak gepaard gaat met multimediale visualisaties. Psytrance is dus muziek die is los geïnspireerd is op het gebruik van psychedelics zoals bijvoorbeeld paddo's, magic truffels, 2C-B of LSD. Daarom kan het anderen inspireren om dat tijdens de muziek ook te gebruiken. Bekijk maar eens deze video van Drugslab tijdens het Psy-Fi festival van 2019 in Leeuwarden.Psy-Fi 2021
Er is goede hoop dat Psy-Fi 2021 "Guardians of Gaia" dit jaar doorgaat. Het festival moet plaatsvinden van 25 tot 29 augustus in Leeuwarden. De line-up is voor een groot deel al bekend en staat zoals altijd vol met grote namen. Er zijn alleen nog geen tickets te koop, al kun je je wel inschrijven voor de wachtlijst. Wees er snel bij, want de organisatie laat via Facebook weten dat de vraag extreem hoog is.

Psychedelische Drugs: van LSD tot Paddo's
Zoals je hebt kunnen zien in de video wordt er door bezoekers soms psychedelische drugs gebruikt. Dat klinkt natuurlijk leuk, maar doe het altijd veilig. Illegale, synthetische middelen zoals LSD en 2C-B zijn riskanter dan je denkt. Je weet niet wat er in het zegeltje of pilletje zit dat je koopt bij een dealer en dat is gevaarlijk en tevens niet toegestaan. Daarom is het beter om een goede (online) smartshop te zoeken en je te verdiepen in legale magic truffels of paddo kweeksets. Die zijn voor alle meerderjarigen legaal verkrijgbaar.

Heb je weleens overwogen om voor je eigen psychedelische drugs te zorgen in plaats van het te kopen bij een schimmige dealer? Paddo's kweken bijvoorbeeld? Goede online smartshops zoals Dutch-Headshop nemen het nauw met de veiligheid van gebruikers en bieden uitgebreide informatie voor mensen die zelf hun magic mushrooms willen kweken. Met talloze blogs vol informatie over kweken, gebruiken, de juiste dosering en meer kun je goed voorbereid je dansschoenen aantrekken en los gaan op psychedelische beats en visuals. Stukken veiliger.

3 opmerkingen

Is toch al afgelast een tijdje terug?
Uitspraak van Ruud Duur op dinsdag 13 april 2021 om 14:23:
Is toch al afgelast een tijdje terug?


Klopt inderdaad. Staat zowel op hun website als op hun facebook pagina:

As we wish to give you the experience you deserve, we have decided not to produce a festival in 2021. Instead we are going to focus fully on 2022. We trust that by then life is back to normal and that we are able to all do what we love to do so much.

Vreemd dat ze in dit artikel dan zeggen dat er goede hoop is voor Psy Fi 2021
Echt zo jammer dit jaar weer te moeten missen.
De paddo's zijn er ook klaar voor.
Word dus lekker een tripje thuis.