Partyflock
 
­

Er is hoop voor Cannabis Evenementen deze zomer

gepubliceerd door , op
flyer The Cannabis World Cup
Voor liefhebbers van cannabis evenementen zal het festivalseizoen wat langer op zich laten wachten dan normaal. Op 20 april (420) zal er nog niets georganiseerd mogen worden. Aangezien andere internationale cannabis festivals doorgaans ook in het voorjaar plaatsvinden, is er op korte termijn weinig hoop. Toch staan er al wat mooie groene feestjes gepland voor het najaar. Dat heeft één voordeel: je hebt genoeg tijd om je daar goed op voor te bereiden en je eigen voorraadje wiet te kweken. Zo kun je met gevulde zakken de hele dag genieten. Zin in? Dit zijn je opties!

Cannabis Events in Nederland
Normaalgesproken is er in Nederland genoeg te beleven voor stoners die zin hebben in een feestje. Tot en met 2018 hadden we bijvoorbeeld nog het Cannabis Bevrijdingsfestival. Het vieren van de internationale cannabiscultuur en het pleiten voor tolerantie en decriminaliseren van cannabis stond daar altijd centraal. Ook werden er op 420, de heilige dag voor cannabis liefhebbers, enorm veel evenementen georganiseerd. Vorig jaar waren er op 20 april nog nog tal van evenementen zoals het grote 420 HempFest in Radion, Amsterdam. Helaas kunnen al deze evenementen dit jaar niet plaatsvinden en we hoeven jullie niet te vertellen waarom.

Toch gloort er nog een sprankje hoop. The Cannabis World Cup Festival 2021 wordt namelijk wél georganiseerd dit jaar. Van 27 tot 29 augustus is de Westergasfabriek in Amsterdam het toneel voor een gigantisch driedaags evenement waar met de meest vooraanstaande cannabis producten en producenten ter wereld aanwezig zullen zijn. Er is van alles te doen. Van workshops tot lekker eten en van de nieuwste cannabis technologieën tot muziek van o.a. Big Narstie, Leeroy Thornill en General Levy. De organisatie houdt nog een slag om de arm, maar we kunnen er in ieder geval over dromen.

Internationale Wiet Festivals
Niet alleen in Nederland kun je cannabis festivals bezoeken. Over de hele wereld worden evenementen georganiseerd die in het teken staan van wiet. Het National Cannabis Festival in Washington DC, misschien wel het meest vooraanstaande event ter wereld, is helaas al geannuleerd. Maar wie goed zoekt kan in Europa allerlei zeer goede alternatieven vinden. We zetten de grootste hieronder voor je op een rij. Tip: houd zelf de berichtgeving van de organisaties in de gaten om te kijken of het doorgaat!

  • 420 Hyde Park in London, UK
  • Spannabis in Barcelona, Spanje
  • CannaTrade in Bern, Zwitserland
  • Cultiva in Vösendorf, Oostenrijk
  • CannaFest in Praag, Tsjechië
  • Hanfparade in Berlijn, Duitsland

Bereid je alvast voor en ga Wiet Kweken
Hoe kun je je nou beter voorbereiden op al die cannabis events door zelf je eigen voorraadje voor elkaar te boksen? Gelukkig wonen we in Nederland en is dat voor ons allemaal niet zo moeilijk. Je moet alleen weten hoe de wet rondom wiet kweken in elkaar steekt, welke wietzaadjes je nodig hebt en waar je moet beginnen. Gelukkig zijn daarvoor talloze blogs te vinden die je precies uitleggen wat er allemaal komt kijken bij wiet kweken. In deze rare tijd gingen veel mensen je trouwens voor. Het aantal mensen dat sinds de coronacrisis wiet is gaan roken is enorm toegenomen. Ook de verkoop van wietzaadjes en andere kweek gerelateerde producten is enorm gestegen.

Kun je dus niet wachten op al die 420 festivals en andere cannabis evenementen? Kom alvast lekker in de sfeer en ga tuinieren!

1 opmerking

Wel rete duur.­ Dat andere feest was altijd gratis.­