Partyflock
 
­ Nederland

Joss Stone en Waylon op vierde editie van Soul Live Festival

gepubliceerd door , op
Soul Live Festival
2 september 2020
Onder anderen Joss Stone, Waylon en Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience komen naar de vierde editie van Soul Live Festival. Dat vindt plaats op zaterdag 5 september op de Pettelaarse Schans in 's-Hertogenbosch. Tickets zijn vanaf vrijdag 6 maart, 10.00 uur, te koop via soullivefestival.nl.

Joss Stone is na een afwezigheid van drie jaar weer terug in Nederland, nadat ze eerder haar opwachting maakte in ondermeer AFAS Live en op North Sea Jazz. Zij is vooral bekend geworden door haar soulvolle stem en heeft één Grammy Award binnen weten te slepen. Haar grootste hits zijn o.a. 'Fell In Love With A Boy', 'You Had Me' en 'Tell Me 'Bout It'. Ook de veelzijdige zanger Waylon komt naar het festival. Hij staat tegenwoordig bekend om zijn 'Nashville sound', maar voert speciaal voor Soul Live Festival funky en soulvol repertoire op. Hiermee is Waylon in zijn begintijd ook groot geworden in Nederland.

Al decennialang is de muziek van Earth, Wind & Fire een begrip. De band rondom gitarist, schrijver en muzikaal regisseur Al Mckay en zanger Maurice White behaalde wereldsucces met tijdloze disco- en soulhits, zoals 'Boogie Wonderland' en 'September'. Maurice White is helaas niet meer, maar Al McKay houdt met zeven van de dertien originele leden de muziek van Earth, Wind & Fire springlevend en tourt onder de naam Al McKay's Earth Wind & Fire Experience de hele wereld over. Verwacht van hen een optreden vol dansklassiekers, zoals 'Let's Groove' en 'Fantasy'.

Het talent Samm Henshaw, een Londense nu-soul en r&b singer-songwriter, laat zich vocaal inspireren door artiesten, zoals D'Angelo, Paolo Nutini en Lauryn Hill. Hij beleefde zijn doorbraak in 2019, waarin hij samenwerkte met Pharrell Williams en optredens verzorgde op onder andere North Sea Jazz. Samen met Steffen Morrison en de Amerikaanse soul en funk band Brandon Brown Collective is daarmee het eerste deel van de line up compleet.

Soul Live Festival is het festival voor soul, funk, disco, soulful house en r&b-liefhebbers, vanaf 18 jaar en ouder. Live artiesten, bands en dj's brengen een ode aan de classics, als ook de nieuwe hits. Van eigen repertoire tot aan tributes van alle grote artiesten uit deze muziekgenres. Tickets voor Soul Live Festival zijn beschikbaar vanaf € € 39,50 (excl. service fee).