Partyflock
 

Secret Rave wil techno terug brengen naar de essentie

gepubliceerd door , op
Secret Rave
4 november 2019
Secret Rave is de opvolger van het befaamde concept Toko Techno dat in Nederland bijna 20 edities deed. De nieuwe samengestelde organisatie was al een tijd zijn voorbereidingen aan het treffen voor Secret Rave.

Secret Rave heeft de wens om in Nederland & België zijn bezoekers weer terug te brengen naar de jaren '80 waarin de oude raves met techno een hele andere dynamiek hadden dan hedendaagse techno feesten.

Een rave bestond die tijd uit een eenvoudige hal of club met stroboscopen, rook & lasers. De avond werd gevuld met 3 tot 4 dj's, van opkomende tot bekende namen. Geluid was 1 van de belangrijkste dingen die oude raves altijd goed voor elkaar hadden. Deze ingrediënten zorgden automatisch voor hele intense avonden waar iedereen als bezoeker de samenhang voelde.

Met de voormalige Toko Techno avonden lukte het de organisatie ook om die samenhang, het intense dansplezier te creëren met het publiek. Secret Rave wil hier op door bouwen en feesten gaan geven op meerdere locaties in het land. De enige voorwaarde die Secret Rave heeft om samen te gaan werken met een locatie is de ambiance, dit moet 'underground to the max' zijn en tot 6 uur in de ochtend open kunnen zijn.

Secret Rave staat ook als organisatie voor het de-commercialiseren van de techno scene. De organisatie ziet dat techno hard groeit en dat er hele mooie sub stromingen binnen techno zijn gekomen, welke ook worden aangemoedigd. Helaas ziet de organisatie op heel veel feesten dezelfde dj line ups ontstaan waarin de top 50 van de techno scene geboekt staat.

Dit betekent automatisch dat het publiek heel veel grote talenten gaat missen omdat deze niet opvallen in het grote aanbod van dj's dat onder de top 50 hangt. Er is zoveel talent binnen de techno scene alleen valt niet iedereen op. Secret Rave gaat dit voor haar feesten doorbreken en verborgen pareltjes boeken die het publiek nog niet vaak hoorde.

Secret Rave streeft ernaar om iedere avond een mooie lijn in de line up te programmeren met dj's die je niet al te vaak hoort, maar op een heel hoog kwaliteitsniveau techno draaien. De organisatie vindt de opbouw van een line up enorm belangrijk. "We willen beginnen met 130 bpm en uiteindelijk eindigen met misschien wel 145 bpm, als de sound van de dj's maar industrieel en donker is. We zitten niet te wachten op de sound die veel grote namen al brengen, we zullen techno brengen zoals wij denken dat techno hoort", aldus de organisatie.

"Voor de eerste editie in Club Vaag op vrijdag 31 januari gaan alle ingrediënten samen komen, we verwachten weer een geweldig enthousiast publiek, super ambiance in een prachtige underground locatie, het beste geluid van Antwerpen met een hele dikke Funktion One set en natuurlijk een hele goede line up met Remy, Jan Liefhebber, Blanda, Noseda, Tinkor en JAEV" bevestigd de locatie.
Voor de eerste editie zijn nog maar 200 kaarten beschikbaar en dan is deze uitverkocht. Kaarten zijn online te bestellen.