Partyflock
 
­ Nederland

Samba gezelschap Roda da Holanda vindt nieuwe thuisbasis bij Westerunie en trapt 2020 op zaterdag 11 Januari feestelijk af

gepubliceerd door , op
Roda da Holanda
3 december 2019
Roda da Holanda is binnen Amsterdam nu al een aantal jaren een begrip op het gebied van Braziliaanse muziek. In zeer traditionele vorm, namelijk om een tafel, spelen ze samba zoals dat in Brazilië al generaties lang wordt gedaan, een Roda de samba noem je dat.

Wat in 2015 begon bij Noorderlicht als een klein feestje groeide bij Oedipus Brewing en later bij Pllek uit tot een groot feest waar maandelijks honderden Nederlandse Brazilianen, maar ook Nederlanders met een grote voorliefde voor Brazilië op af komen. Naast hun maandelijkse feestje speelt Roda da Holanda ook regelmatig op festivals zoals Festival Macumba, Jazzfest Amsterdam en de Music Meeting in Nijmegen.

Met de nieuwe locatie Westerunie hoopt Roda da Holanda in 2020 een mooie plek te bieden aan haar steeds verder groeiende publiek. In de Westerunie, een rauwe en industriële zaal, krijg je het echte roda de samba gevoel, die vinden in Brazilië namelijk voornamelijk plaatst op de rauwe straten.

Op 11 januari zal de Westerunie omgetoverd worden tot een zomerse, Braziliaanse blockparty, waar bezoekers even zullen vergeten dat het de koude, sombere januari maand is.

Overigens staat op 21 februari, ook in de Westerunie een grote, Braziliaanse carnavalseditie op de planning.