Partyflock
 
­ Nederland

HiNDU NiGHTS nodigt RHEA, de Gentse Royal Blood, en Eppo Janssen uit op NYE editie

gepubliceerd door , op
Hindu Nights trekt naar jaarlijkse gewoonte op oudejaar naar de balzaal en het café van Kunstencentrum Vooruit in Gent. De organisatie belooft een nacht vol 'peace', 'love' en 'rock 'n roll'. Aarzel niet als je 2020 al dansend, zingend én drinkend wil inzetten, want Hindu Nights NYE is elk jaar hopeloos uitverkocht.

Hindu Nights brengt op oudejaar een audiovisuele mix tussen geweldige live acts en waanzinnig dansbare DJ-sets naar Kunstencentrum Vooruit. De Hindu Nights-residents brengen je de beste indie en rock 'n roll muziek ooit gemaakt. Denk Amy Winehouse, Arctic Monkeys, Billie Eilish en Tame Impala.

Hindu Nights wist ook niemand minder dan Kempenzoon Eppo Janssen te strikken, die al meer dan 20 jaar door muzikale velden dwaalt. Voor Studio Brussel maakte hij programma's als 'De Maxx', 'Punx' en 'Radar'. De naam Eppo is ondertussen synoniem met 'Duyster', het zondagavondprogramma dat het tot een genre schopte en waarin Eppo oa. Sigur Ros, Bon Iver en een hele wereld aan Duyster-artiesten introduceerde. Eppo was 15 jaar draaiend lid van het DJ-korps dat De Afrekening-fuiven van StuBru in vuur en vlam zette, is graag gezien op grote podia als dat van The Hive op Rock Werchter, Suikerrock en Lokerse Feesten. Sinds begin jaren '90 draait hij mee in de organisatie van Pukkelpop en tekent er ondertussen al meer dan vijftien jaar de muzikale lijn uit. Die muzikale veelzijdigheid hoor je terug in zijn DJ-sets. Eppo gaat swingend, fantasierijk en uitdagend door de muziekgeschiedenis en zal dat ook doen op Hindu Nights NYE.

Tenslotte werd er ook een live band van formaat vastgelegd, namelijk de vijfkoppige band 'RHEA'. We kennen RHEA sinds 2016 als finalisten in De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. De heren geven zelf aan dat er sindsdien veel gebeurd en veranderd is. Ze hebben de afgelopen 3 jaar hard gewerkt om zichzelf te ontwikkelen, een eigen sound te creëren en te toeren door bijna elk Europees land. Tijdens hun zoektocht werden ze bijgestaan door Alex Newport, die nummers producete voor o.a. Lust For Blood in de studio's van Brighton (UK), waar veel geweldige bands en artiesten zoals Royal Blood, Nick Cave en The Cure ook hun muziek producen. RHEA, ook wel de Gentse Royal Blood genoemd, speelde al het voorprogramma voor niemand minder dan Wolfmother én de echte Royal Blood. Ze zijn het levende, Belgische bewijs dat gitaarmuziek niet alleen superhot is, maar ook innovatief en verbindend. Op oudejaar zetten ze ongetwijfeld Vooruit op zijn kop met een ongeëvenaarde show!

Iedereen is welkom op Hindu Nights NYE… Zolang je Jack Daniels verkiest boven Jameson en Everton boven Liverpool.

Tot de 31e in Vooruit!