Partyflock
 
­ Nederland

Kaartverkoop Zwarte Cross 2020 start op 23 november

gepubliceerd door , op
Zwarte Cross
17 januari 2020
De voorverkoop voor Zwart Cross 2020 gaat op zaterdag 23 november van start. Vanwege de grote vraag heeft de organisatie van Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, besloten om de campingcapaciteit te verhogen van 26.500 naar 30.000 bezoekers.

De leden van de Zwarte Cross fanclub Harder!, die dankzij hun lidmaatschap een week voorrang krijgen op de wereldwijde voorverkoop, hebben alle Camper/Caravantickets en kaarten voor Kampeerhotel Grasnapolsky gekocht. Inmiddels is ook 72 procent van de campingkaarten verdeeld onder Tante Rikie's eregasten. Tante Rikie zal dit jaar voor het laatst in haar rol als festivaldirectrice actief zijn op de Zwarte Cross.

"Ik vind de start van de wereldwijde voorverkoop altijd een superspannende dag. Op deze dag laten onze bezoekers zien of ze nog steeds vertrouwen in ons hebben. Er is namelijk nog niets van het programma bekendgemaakt. Ze bestellen hun tickets dus enkel op ervaringen van de afgelopen jaren. Men denkt overigens wel eens dat alles wat ik aanraak in goud verandert, maar de jaren waarin ik sommige kaartsoorten aan de straatstenen nog niet kwijtraakte liggen helemaal niet zo lang achter mij. De Zwarte Cross heb ik gestaag uitgebouwd over 24 jaar. Het succes is mij niet komen aanwaaien. Daarom wacht ik rustig en nederig af hoe het komende zaterdag allemaal gaat uitpakken."

Thema Zwarte Cross
Het thema van de 24ste editie van Zwarte Cross is 'Jullie kunnen het!'. Met dit thema wil Tante Rikie aangeven dat de bezoekers, ook zonder haar aan het roer, er samen een mooi feest van kunnen maken. Maar ook dat iedereen zijn of haar dromen kan waarmaken: op de Zwarte Cross, maar ook daar buiten.

Crosseklassen zitten vol
Op 2 november konden crossers zich inschrijven voor de zes crossklassen, waaronder de nieuwe ludieke klassen 'Cribsklasse' en de 'Sprookjesklasse'. Alle klassen zijn volgeboekt. In totaal gaan er tijdens Zwarte Cross zo'n 480 deelnemers over de baan.

Camping 18+
Vanaf de komende editie zijn de camping en het Rennerskwartier 18+. Dit houdt in dat bezoekers onder de achttien jaar geen campingbandje meer kunnen kopen. De redenen om geen minderjarige meer toe te laten op de camping hebben betrekking tot het vervullen van de zorgplicht en de daarbij behorende aansprakelijkheden voor de organisatie.