Partyflock
 
­

Cirque Magique licht een tipje van de sluier op voor vijfde verjaardagseditie

gepubliceerd door , op
flyer Cirque Magique
Slechts 7 dagen tot Cirque Magique de magische velden van Ledegem omtovert tot een heus circusdorp waar alle zintuigen 200% zullen geprikkeld worden. Van muziek, tot animatie, food tot zelfs de toiletten, Cirque Magique heeft een ijzersterk concept en weet dit tot in de puntjes uit te werken. Naast de vaste waarden als de clowns, de vuurspuwers, de draaimolen, etc. zijn er ook dit jaar heel wat nieuwigheden.

1. Een circus aan podia
Het creatief team achter Cirque Magique heeft besloten om de vijfde editie in stijl te vieren. Daarom hebben ze de look en feel van 2 podia in een nieuw jasje gestoken. Daar horen uiteraard ook nieuwe podiumnamen bij: Mirador en Centropolis. De gekende Circodrome, de Toilet Stage en de Camping Stage blijven, maar ondergaan ook een facelift.

De Centropolis is het vernieuwde, ultramoderne hoofdpodium van de weide. Visueel is het een mix van strak design, heldere kleuren en speelse elementen. Hier kunnen de bezoekers genieten van de grootste DJ's van het moment, zoals Patrick Topping, Butch, Richy Ahmed, Boris Brejcha, Monika Kruse en nog veel meer.

De gloednieuwe Mirador stage opent enkel op zaterdag en wordt de thuishaven voor retro fans. Wat deze stage extra uniek maakt, is dat de bezoekers deze zelf kunnen beklimmen. Top uitzicht verzekerd! Onder meer M.I.K.E. / Push, DJ Ghost en Insider Live zullen er het beste van zichzelf geven.

De gekende Circodrome zal een facelift ondergaan en is voor festivalgangers die houden van het stevigere werk. Op vrijdag kan je hier dansen op de beats van onder meer Reinier Zonneveld (live), Joyhauser, en Jaydee. Op zaterdag treden onder meer Dave Clarke, Luke Slater, Perc, SHDW & Obscure Shape hier aan. Zondag is dit het paradijs voor de oldskool electro liefhebber, met artiesten als Booka Shade (live), DR. Lektroluv en Nadiem Shah die een tribute zal brengen aan de recent overleden Philippe Zdar van Cassius.

2. De shops
Urenlang staan dansen en springen met de vrienden en nood om even wat te bekomen? Geen probleem! Net als voorgaande jaren kunnen bezoekers in de chill area genieten van heel wat unieke kraampjes. Dit jaar koos de organisatie voor 8 unieke shops waarvan 5 compleet nieuwe!

Zo kan men bij Zolderpracht en Opgefleurd terecht voor vintage kledij en met bloemen versierde hoeden. Zen Massage maakt alle spieren los tijdens een relaxerende massage. Diehard fans kunnen dan weer bij Ben'Ink Tattoo Convention het Cirque Magique-logo (of een eigen ontwerp) laten vereeuwigen op hun lichaam.

Jewellery zorgt met hun aanbod aan Indische zilveren en vergulde juwelen voor dé eye-catcher die perfect past bij elke festivaloutfit. Het gespecialiseerde team van Beauty On Wheels tovert in no-time elke festivalganger om tot de mooiste van het terrein. Tenslotte zullen ook Dr. Ballon, waar lachbuien verzekerd zijn, en A Pulleke, een winkel uit Antwerpen waar men zelfontworpen kledij kan kopen, een eigen shop hebben op Cirque Magique.

3. Foodtrucks
Laten we eerlijk zijn, één van de beste elementen aan elk festival is het lekkere aanbod aan eten, en op Cirque Magique zal dat zeker niet anders zijn. Cirque Magique heeft enkele tientallen foodtrucks uitgenodigd: Chez Rose, It's a wrap, #Falafel, W.A.Y.S. Fest, Frietjes&Groentjes, Luku, Taste Of Asia, Little Italy, ChopChop, Holy-Crêpe, Zucchero Confiserie en W.A.Y.S. Camping.

Deze foodtrucks zullen de festivalgangers van krachtvoer voorzien en verwennen met authentieke en ambachtelijke gerechten. Van al dit lekkers kan men trouwens cashless genieten. De bezoekers kunnen op voorhand of op het festivalterrein 'Magic Coins' opladen op hun bandje en ermee betalen aan elke bar, foodtruck en shop.

4. De applicatie
De elektronische nieuwigheid op het festival is de applicatie. Deze kan men downloaden via de app-store of de Playstore en brengt de bezoekers op de hoogte over alles wat zich afspeelt op de festival site. Via de app kunnen de bezoekers ook hun favoriete line-up samenstellen en op basis daarvan een planning opmaken. Moet er een melding gedaan worden omtrent veiligheid of weersvoorspellingen? Dan krijgen de mensen die de app gedownload hebben, in no-time een pushbericht op hun telefoon.

5. Animatie
Beleving, beleving en nog eens beleving. Dat is waar het allemaal om draait op Cirque Magique, het festival dompelt bezoekers letterlijk onder in een magisch universum. Uiteraard mogen de vaste waarden zoals de camping en yoga sessies, de kermisattractie, de mystieke wezens, etc. niet ontbreken op de vijfde verjaardag van Cirque Magique. Integendeel, de organisatie doet er nog een schepje bovenop.

Zo hebben ze 2 gelukkige winnaars gekozen die het festivalterrein op de meest legendarische wijze ooit mogen betreden: via een skydive jump! Daarbovenop is er een cinema op het terrein van La Bête Rousse, dé must-visit voor alle cinefielen. De gekende clowns, vuurspuwers en acrobaten zijn uiteraard ook weer van de partij, maar deze keer met compleet nieuwe stunts en acts. Uiteraard zijn er nog andere 'speciallekes' voorzien, maar die houdt de organisatie nog even als verrassing.

6. De overdonderende line-up
Sinds het prille begin tot nu staat muziek centraal bij Cirque Magique. De organisatie biedt topkwaliteit op alle niveaus. Qua muziek maakten ze een selectie van de beste underground elektronische muziek: van zwevende house, heerlijke retro tot beukende techno. Aan het hoofd van de line-up prijkt niemand minder dan de Duitse producer Boris Brejcha die met zijn kenmerkende 'High-Tech minimal' stijl menig dansbenen in beweging weet te brengen. Hij speelt deze zomer slechts op 2 Belgische festivals, namelijk Tomorrowland en Cirque Magique. Fans zakken dus maar beter af naar Ledegem waar ze hun idool op zondag op de Centropolis stage kunnen aanschouwen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel andere artiesten die meer dan de moeite waard zijn. Geïnteresseerden kunnen de volledige line-up raadplegen op de website: cirquemagique.­eu