Partyflock
 
­

Petitie tegen komst Smeerboelfestival in Oud-Zuilen

gepubliceerd door , op
flyer Smeerboel Festival
FeestSmeerboel Festival · 10 Jaar Verjaardagseditie
Datumzaterdag 14 september 2019
LocatieGrasweide Papendorp
Slot Zuylen, vlakbij Utrecht, is een petitie gestart tegen de komst van het Smeerboelfestival, dat op 14 september plaatsvindt in het natuurgebied aan de rand van het plaatsje Oud-Zuilen.

Het Smeerboelfestival heeft een vergunning aangevraagd voor een festival met vijf podia en 10.000 bezoekers. Smeerboel vindt tijdens deze editie zijn tienjarig jubileum.

Bertine Oosthoek-Bogaard, directeur Slot Zuylen: "Dit festival zal voor veel overlast zorgen, denk alleen al aan het verkeer. Daarnaast vindt op 14 september ook de Open Monumentendag plaats, maar het kasteel kan die dag niet open gaan, met zoveel herrie er om heen. Wij maken ons hier erg veel zorgen over, want voor je het weet is het een officieel festivalterrein en is deze prachtige oase van rust verdwenen. Vandaar dat wij een petitie zijn gestart om dit tegen te gaan."

De Smeerboel-organisatie heeft laten weten rekening te houden met de natuur. Zo wordt het evenement niet te dicht bij de bomen opgebouwd, zodat broedende vogels niet worden gestoord. De organisatie betreurt het dat er 'onwaarheden' de wereld in worden geholpen. Aan RTV Utrecht laat Smeerboel weten: "We kunnen bijvoorbeeld aantonen dat het grasveld waar het festival moet plaatsvinden niet onder het 'natuurgebied' valt en dat de natuur niet verstoord wordt."

Deze week maakt Oud-Zuilen bekend of de vergunning daadwerkelijk verleend wordt.

2 opmerkingen

Ben eigenlijk wel benieuwd waarom ze weg willen van de oude locatie?
ThemcQ
Artiest Exodus
Petities halen echter niet heel veel uit.­