Partyflock
 
­ Nederland

Festival Gestrand stopt wegens tegenvallende kaartverkoop

gepubliceerd door , op
De organisatie van het Almeerse festival Gestrand heeft laten weten te stoppen met de voorbereidingen voor de komende editie. Het einde van het tweedaagse festival heeft te maken met een slechte kaartverkoop.

De verkoop begon sterk, maar liep de laatste maand sterk terug. Hierdoor werden de financiële risico's voor het festival, dat plaats zou vinden op 20 en 21 juli, te hoog.

In een persbericht laat de organisatie weten: "Het risico voor ons als vriendengroep zonder bedrijf met de nodige financiële reserves werd te groot. Dit risico willen we niet delen met alle partijen die het ook dit jaar weer samen met ons tot een succes willen maken. Daarom is na veel overleg besloten om de herinnering aan Gestrand te laten zoals deze is en alle werkzaamheden te staken."

Gestrand begon in 2005 met een vriendengroep dat op het Almeerderstrand ging eten. Het festival groeide uit tot een festival met op het hoogtepunt 5500 bezoekers (in 2017), met drie podia, muziek, theater en watersport. Opvallend genoeg kon het festival vorig jaar kon niet doorgaan omdat er juist te veel bezoekers zouden komen.

Aanvankelijk was Gestrand een gratis festival dat volledig op vrijwilligers draaide. Nu werd er gewerkt aan een concept met betaalde kaartjes. Bezoekers die al een kaartje hadden gekocht, krijgen het aankoopbedrag terug.

3 opmerkingen

Ik dacht eerst dat de tekst niet klopte.