Partyflock
 
­

5.000 bezoekers verwacht op nieuw festival Zomervreugde

gepubliceerd door , op
flyer Zomervreugde Festival
Met nog slechts 250 tickets in de verkoop stevent de organisatie van Zomervreugde Festival af op een succesvolle eerste editie. Het eclectische muziekevenement strijkt zaterdag 25 mei neer op Papendal bij Arnhem.

Bij de aankondiging van het evenement eind vorig jaar gaf de organisatie aan te mikken op 5.000 bezoekers. Dit aantal lijken ze nu, mede door de goede weersvoorspellingen, te gaan halen.

Op de eerste editie zijn vijf podia, die geprogrammeerd worden door de feestorganisaties Vunzige Deuntjes, Watermeloen, Luxor Live en Knock on Wood. "We hebben gemerkt dat er in Arnhem en omstreken weinig muziekfestivals voor jongeren plaatsvinden waarin ook ruimte is voor r&b/hiphop programmering. Terwijl hier wel degelijk een grote vraag naar is", aldus Niels Leferink, programmeur van het Arnhemse poppodium Luxor Live en één van de initiatiefnemers van het nieuwe festival.

Vunzige Deuntjes en Watermeloen organiseren met regelmaat r&b/hiphop evenement in het Arnhemse, en zetten nu de volgende stap in de vorm van een nieuw muziekfestival in Arnhem. "Alhoewel deze organisaties zich enkel richten op r&b/hiphop, doen we dat bij het nieuwe festival niet. We merken juist dat het huidige publiek vraagt om een mix van stijlen. Het ene moment dansen op r&b, dan door swingen op disco om vervolgens te stuiteren op opzwepende house of de longen uit je lijf te zingen tijdens karaoke. Juist die combinatie en het brede geluid dat we laten horen maakt ons evenement uniek. Zomervreugde Festival is voor iedereen."

De keuze voor Papendal (sportcentrum en thuisbasis voor NOC*NSF) komt niet zomaar uit de lucht vallen. "Papendal is in de eerste plaats een paradijselijke locatie voor een festival. Daarnaast is de link met sport en spel logisch voor onze evenementen. Zo kun je basketballen, levensgroot Twister spelen, skippybalracen, en worden er workshops gegeven door de Nederlandse Calisthenicsbond."