Partyflock
 
­

Onder de Radar Festival kondigt line-up aan met operazangeres Diet Gerritsen

gepubliceerd door , op
flyer Onder De Radar Festival
Afgelopen vrijdag konden we luisteren en kijken naar Diet Gerritsen (bekend van Jonge Leu en Oale Groond) die de grootste technonamen met haar prachtige stem ten gehore brengt onder begeleiding van piano en koor. Met de verlaten militaire vliegbasis Twenthe als bijzondere locatie zal op zaterdag 27 juli de tweede editie van Onder De Radar Festival plaatsvinden, georganiseerd door Basic Grooves. Hoogtepunten uit de line-up zijn FJAAK, Mano le Tough, Paula Temple, I-F, Rødhåd en Speedy J.

De locatie
De ruim 80 jaar oude Vliegbasis Twenthe overleefde de Tweede Wereldoorlog, maar niet zonder een verovering door de Duitsers en een bombardement van de geallieerden. Hoewel de Nederlandse luchtmacht het terrein inmiddels heeft verlaten, is de radar is nog steeds actief en in gebruik door Schiphol's luchtverkeersleiding. Het festival zal plaatsvinden op 'De Strip' van het vliegveld. Dit terrein omvat de voormalige taxibaan, de verkeerstoren en meerdere F16–shelters. Het terrein heeft een enorme geschiedenis, ademt techno en lijkt gemaakt voor alles waar Onder De Radar Festival voor staat.

Basic Grooves, de organisatie
Basic Grooves is één van de langst lopende techno concepten in Nederland. De gelijknamige clubavonden zijn inmiddels al zes jaar lang steevast uitverkocht. Namen als Jeff Mills en Robert Hood waren al te zien op de feesten, maar ook grote raves in verlaten panden onder de naam DE REACTIE stijgen snel in populariteit. Het afgelopen seizoen, volgend op de eerste editie van het festival, voelde als een nieuw hoofdstuk. Nieuwe artiesten als Skee Mask, Courtesy en Mor Elian maakten kennis met het concept, en ook gevestigde namen als DVS1 en Dave Clarke vonden hun weg naar Enschede.

Line-up
De Onder De Radar main area zal outdoor zijn, met o.a. FJAAK, Rødhåd en Speedy J. De meer industriële techno van ROD, Paula Temple en Stranger zal te horen zijn in DE REACTIE; de F-16 shelter. Mano le Tough, I-F en Elias Mazian ontfermen zich over een nieuwe area op het dak van een bunker; Basic Grooves. Tot slot zal een een hoop gekheid zich afspelen met lokale helden als Joep & Remma, Marco Ðakić en organisator Bas Amro in de Doofpot area; de oude kazerne.

Een heerlijke combinatie van een zeer bijzondere locatie, een flinke line-up en een trouwe achterban.