Partyflock
 
­ Nederland

Jarreau Vandal cureert soultalenten voor grootste Uncut-video ooit

gepubliceerd door , op
Jarreau Vandal cureert soultalenten voor grootste Uncut-video ooit
18 maart 2019
OrganisatieRed Bull Music Site
ArtiestJarreau Vandal Site
Samen met vocalisten Luna Mae, Gaidaa, Robin Yerah, rapper Jay-Way en een indrukwekkende lijst aan muzikanten presenteert Jarreau Vandal de meest soulvolle en grootste Uncut-video tot nu toe.

De nieuwe generatie Nederlandse vocalisten, artiesten, producers en DJ's hebben één ding gemeen: they got soul. Artiesten als RIMON, Nicole Bus en Full Crate gooien internationaal hoge ogen en internationale artiesten als Jorja Smith, Kali Uchis, Frank Ocean, Childish Gambino, en H.E.R. veroveren de charts.

De komende maanden kijkt genresurfer Jarreau Vandal daarom samen met Red Bull Music naar het verleden, de toekomst én de invloed van soul op de hedendaagse popmuziek via redbull.nl/soulsearching. Toen Jarreau in het kader van dit project uitgedaagd werd een 'future of soul' line-up te cureren voor de Red Bull Music Uncut sessions, wist de hij precies wie hij wilde showcasen. Dit resulteerde in een hele dikke soul cypher.

Bekijk de Soul Cypher


In deze Uncut zien we een soul cypher met Gaidaa (projecten met o.a. Full Crate), Luna Mae (back-up vocals voor o.a. Waylon, Glennis Grace en Typhoon), wonderkind Robin Yerah (zingt, drumt en speelt gitaar) en raptalent Jay-Way. "Ik hoop ook dat mensen beseffen dat we in Nederland getalenteerd vocaal soultalent hebben" aldus de trotse curator. De Red Bull Music Studios in Amsterdam barstten bijna uit haar voegen; Jarreau heeft met 4 muzikanten en de 4 vocalisten de grootste Uncut tot nu toe neergezet.

"Deze track is voortgekomen uit een demo die ik met Gaidaa heb gemaakt en ik had geen idee hoe het zou klinken met de band en of het cypher concept überhaupt wel zou werken. Het is uiteindelijk veel beter geworden dan ik dacht, ik ben hier echt blij mee" vertelt de Amsterdammer. "Ik hoop dat mensen deze compositie en cypher niet zullen vergeten en vaker terug zullen kijken. En zeker ook een shout out naar deze band, elke muzikant die ik heb uitgekozen zijn individueel hele getalenteerde mensen."

Soul is in Nederland is niet meer te negeren
Jarreau cureerde eerder al Cero Ismael voor de Uncut-sessies en nu dus ook deze groep artiesten en muzikanten: "Ik wil niemand overslaan. Er is té veel toffe soulful muziek uit Nederland om te negeren". In de serie 'Red Bull Music - Uncut' werken artiesten aan een speciale live-versie van een nummer, die ze vervolgens in één take opnemen. Tijdens dit proces horen we nieuwe dingen in een nummer en zien we de manier waarop artiesten een nummer opbouwen. Na artiesten als Mr. Probz, Yung Nnelg, Bokoesam en Full Crate is deze cypher de nieuwste editie in de lijst met Uncut-sessies.