Partyflock
 
­

Met Partyflock de beste buitenlandse festivals bezoeken

gepubliceerd door , op
afbeelding Met Partyflock de beste buitenlandse festivals bezoeken
Vraag je visum aan, pak je tandenborstel, regel een ticket, en gaan met die banaan! De beste buitenlandse festivals wachten op je. Ga je mee?

Partyflock stuurt je het land uit (met een visum)!

Festivals worden steeds populairder. Ooit stonden we met z'n allen in de wei met een lauwe pils en een podium van bierkratjes. En hoe kwamen we daar? Gewoon, op de brommer! Maar hé, dat kan natuurlijk spectaculairder, moet iemand gedacht hebben. En daarom vliegen inmiddels steeds meer hippe avonturiers de wereld rond; met hun visum in hun ene hand en een ticket voor een of ander onontdekt festival in Australië, of weet ik het waar, in de andere. We willen niet voorkomen dat jij ook je wereldreis combineert met een festivalbezoek in een exotisch oord, maar wel dat je vroegtijdig strand omdat je je visum was vergeten aan te vragen (YOU FOOL!).. Daarom schreven we deze (foolproof) handleiding om het ware geluk te vinden.

Stap 1: waar moet je nou in god-hemelsnaam naar toe?
Ja, dat maakt dus geen donder uit. Het grappige is; wij hebben hier in Nederland nogal een overdaad aan goede festivals en feestjes (anders kijk even op deze site rond). Dus als het je puur gaat om 'een gaaf festival bezoeken', dan kun je net zo goed hier blijven. Nee, het gaat er juist om dat je het eens op een andere manier aanpakt. Even kijken hoe ze dat in het buitenland doen; feesten. En omdat 'het grootste audiovisuele schouwspel meemaken' niet het doel is, maakt het dus eigenlijk ook niet zoveel uit waar je naartoe gaat. Misschien word je wel het meest gelukkig van een of ander spiritueel dansfeest (niet dancefeest) in India. Lekker met een lange gele jurk en een rode stip op je hoofd uit je dak gaan. Why not?

Stap 2: bereid je voor (maar ook weer niet te overdreven goed)
Eigenlijk zijn er maar drie vormen van voorbereiding:
 • Geen voorbereiding (niet aan te raden)
 • Minimale voorbereiding (ja, kies deze)
 • Overdreven goede voorbereiding (meh, saai)

Wat je wilt voorkomen; dat je je zo slecht hebt voorbereid dat je het land niet eens inkomt. Ooit eens geprobeerd naar India of Amerika te reizen zonder visum of ESTA? Zal wel tegen zijn gevallen, want visum-loos kom je het vliegtuig niet eens in. Eigenlijk zijn er maar drie écht belangrijke voorbereidingen noodzakelijk. Je moet een visum aanvragen, zorgen dat je op de juiste dag bij het juiste festival staat (het verkeerde festival kan trouwens ook nog leuk zijn, maar op een andere dan de juiste kan dan wel weer erg vervelend uitpakken). En ten slotte moet je je paspoort en creditcard meenemen. Verder red je het wel. Ja, misschien nog wat ondergoed en een tandenborstel, maar alle extra voorbereiding gaat ten koste van het avontuur.

Stap 3: je visum aanvragen
Kijk, dit artikel is mede mogelijk gemaakt door VisumBuitenland.nl, laten we daar ook eerlijk over zijn. Dat is een visumbureau dat je alle sores uit handen neemt als je naar een land besluit te reizen waarvoor een visum aanvragen noodzakelijk is. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

 • Turkije
 • Amerika
 • Australië
 • India
 • Cambodja
 • Vietnam
 • Rusland
 • China
 • Cuba
 • Egypte

Maar desalniettemin; zorg dat je dit geregeld hebt. Vraag het visum eenvoudig online aan, je hoeft er de deur niet voor uit, maar doe dat wel op tijd. Als je visum niet is toegekend voor je vertrekt gaat het mis. En sommige visums worden pas na een week toegekend. Je zou zeggen: waarom moet het zo lang duren? Maar kijk er eens zo naar; als het een week duurt om een visum goed te keuren, worden ze waarschijnlijk heel veel afgeleid. En misschien wel omdat ze zo van feest houden. En dat kom jij daar dus ook doen. Dus dat is eigenlijk alleen maar goed nieuws.

Stap 4: get your ass in the plane
Nou, daar zit je dan, met je visum, paspoort, tandenborstel en goed gedrag. Op naar het wilde westen! Of oosten! Ze gaan wat meemaken daar, of in elk geval ga jij wat meemaken. Pak je selfie-stick er maar vast bij, neem alvast een duurder abonnement op Instagram, want dit wordt even flink likes harken (like a pro). En vergeet niet tussendoor ook nog wat te genieten, maar dat hoeven we je vast niet te vertellen. Adieu!

5 opmerkingen

Reclame voor een visumbedrijfje maar het linkje naar hun website is kapot, typisch Partyflock :P

Overigens is 99% van de grote buitenlandse festivals in landen waar geen visum nodig is, of hooguit een ESTA als je de grote plas overgaat.
Zo, die content editor had er wel zin in zeg :p

Uitspraak van BryTwy op donderdag 7 maart 2019 om 13:02:
Overigens is 99% van de grote buitenlandse festivals in landen waar geen visum nodig is, of hooguit een ESTA als je de grote plas overgaat.­

Idd en die is op zich zo gedaan en kost een euro of 14 en is 2 jaar geldig na afgifte :)
ThemcQ
Artiest Exodus
Nederland heeft meer dan genoeg feesten voor mij , ik blijf lekker hier :D