Partyflock
 
­

Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Lil Kleine en Yellow Claw op zevende editie van Kingsland Festival

gepubliceerd door , op
Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Lil Kleine en Yellow Claw zijn enkele van de artiesten die organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events zojuist hebben aangekondigd voor de zevende editie van Kingsland Festival. Dit jaar viert het grootste Koningsdag festival van Nederland in maar liefst vijf steden de verjaardag van onze koning. Naast Amsterdam, waar het in 2013 allemaal begon, worden ook Den Bosch, Groningen, Twente en Rotterdam aangedaan.

In Amsterdam, waar het festival zich afspeelt in en rondom de Amsterdam RAI, en in het Stadspark in Groningen, is onder andere Alesso headliner. De Zweedse superster is bekend van onder meer het nummer 'Heroes' waarmee hij een wereldwijde hit scoorde. In Amsterdam, Den Bosch en Rotterdam is onder andere het Belgische DJ-duo Dimitri Vegas & Like Mike de hoofdact op de mainstage. In Rotterdam worden zij vergezeld door de uit de regio afkomstige Afrojack, die ook de headliner voor Kingsland Twente is.

Naast eerdergenoemde DJ's op de mainstage, is er ook voor andere muziekstijlen bij Kingsland Festival volop plaats. In Amsterdam breidt het festival uit van vier, naar zes stages. Het populaire urban concept TIKTAK is terug te vinden op alle locaties. Net zoals vorig jaar wordt de deephouse sound vertegenwoordigd door Spinnin' Sessions in Amsterdam en Groningen. Het concept van hardstyle legende Brennan Heart, genaamd I Am Hardstyle, is terug te vinden in Amsterdam en Rotterdam. Het underground concept ANTS brengt hun kolonie ook naar Amsterdam en Rotterdam en daarnaast is er in Twente nog een Kings Stage Hard, in Amsterdam een Girls Love DJs stage en in Rotterdam een S'Oranje stage.

Kingsland is niet alleen het grootste muziekfestival tijdens Koningsdag, maar ook het grootste eendaagse muziek festival van Nederland. In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats in Amsterdam, na de succesvolle kick-off breidde het festival uit naar Den Bosch, Groningen en Twente. Daar komt dit jaar Rotterdam bij. In 2018 bezochten 125.000 bezoekers het evenement verdeeld over vier steden. Met een extra stad verwachten de organisatoren dit jaar nog meer bezoekers te kunnen verwelkomen. Bezoekers kunnen op Kingsland terecht voor verschillende muziekstijlen, variërend per stad van EDM, eclectic, hardstyle, deephouse tot techno, verzorgd door de grootste artiesten van het moment op verschillende podia. In alle steden zijn er zowel in- als outdoor stages.

De kaartverkoop voor Kingsland Festival start voor alle steden op 7 februari 2019 om 12:00 uur. Meer informatie en pre-registreren voor tickets via kingslandfestival.­nl.