Partyflock
 
­

Nieuw bij Noorderlicht: JSF Live - Jazz, Soul & Funk

gepubliceerd door , op
Noorderlicht organiseert op zaterdag 19 januari de eerste editie van JSF Live, een nieuwe avond vol energieke, dansbare jazz, soul en funk in een hedendaags jasje. Met 2 live-acts en 2 dj's wordt er tot diep in de nacht gegrooved, gefunked en gehip-hopt met de "New York soul" als stevige basis van het muzikale geheel.

Voor deze eerste editie staan de bands Abintu en Innersoul op het programma. Abintu werd in 2016 opgericht door de tweelingbroers Aaron en Thomas Hanenberg die hun Surinaamse "roots" op het podium mixen met diepe Afro-jazz en funk.

Innersoul is de band van Greg Green, telg uit een zeer muzikale familie, wiens oom deel uitmaakte van the Mad Lads van het legendarische Stax Record label. Bij Greg Green zijn maatschappelijke thema's en politieke statements nooit ver weg, maar het eindresultaat is altijd een stampende, groovende soulparty aangejaagd door en voor rasmuzikanten en bevriende musici die graag op het podium een nummertje mee-jammen.

Noorderlicht programmeert als cultureel café al vanaf haar beginjaren veel live-muziek. Standaard op de zondagmiddag ("GrassRoots") en in de zomermaanden ook op de vrijdagavonden op het buitenpodium onder de naam "Dicht op het Vuur". JSF Live wordt als nieuwe avond toegevoegd aan het programma en zal vooralsnog aankomende seizoen 4x worden georganiseerd.