Partyflock
 
­ Nederland

Pinkpop vanaf 2020 niet meer in Pinksterweekend

gepubliceerd door , op
Pinkpop
18 maart 2019
Vanaf volgend jaar zal Pinkpop niet meer worden georganiseerd in het Pinksterweekend. Volgens festivaldirecteur Jan Smeets valt Pinksteren de komende jaren te vroeg om een goed programma neer te zetten.

Smeets liet dit weten in gesprek met L1mburg Centraal. De aanpassing geldt voor de tien edities vanaf 2020. In 2020 valt Pinksteren op 31 mei, het jaar daarop 23 mei. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag met een jubileumeditie. Dit zal meteen de laatste editie zijn die voorlopig in een Pinksterweekend valt: op 7, 8 en 9 juni.

Tijdens deze editie zullen onder andere Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra acte de presence geven. Daarnaast zegt Smeets nog in gesprek te zijn met Rowwen Hèze en Golden Earring. Golden Earring was ook te zien op de eerste editie van Pinkpop in 1970. Voor Fleetwood Mac is het de tweede performance op Pinkpop. De band trad eerder op tijdens Pinkpop in 1971 en zal dit jaar de jubileumeditie afsluiten.

De rest van de line-up wordt traditiegetrouw onthuld tijdens de perspresentatie in Paradiso. Deze is gepland op 13 maart. De kaartverkoop start drie dagen later, op 16 maart. Prijzen zijn nog niet bekend.

2 opmerkingen

Doet het Rotterdams Philharmonisch Orkest nog wel de Matthäus-Passion met Pasen?
Uitspraak van BryTwy op donderdag 3 januari 2019 om 14:16:
Doet het Rotterdams Philharmonisch Orkest nog wel de Matthäus-Passion met Pasen?


Niet met Pasen, want het is een cantate voor de goede vrijdag. Waarschijnlijk wel enige weken daarvoor, want Nederland kent een rijke uitvoeringstraditie van de Mattheus passion.
On topic: Dat Pinkpop kiest voor een andere datum dan Pinksteren zal meer te maken hebben met de agenda van de artiesten dan de data van het pinksterweekend. De naam is en blijft toch Pink(ster)pop.