Partyflock
 
­ Nederland

Bakermat brengt nieuwe single 'Partystarter' uit
Mijn meest experimentele track tot nu toe

gepubliceerd door , op
Bakermat brengt nieuwe single 'Partystarter' uit
22 oktober 2018
ArtiestBakermat Site
Bakermat staat bekend als één van de meest innovatieve en getalenteerde producers in de dance scene. Zijn nieuwste single 'Partystarter' is misschien wel zijn meest ambitieuze nummer tot nu toe. Een uiterst vrolijke, 'feel-good' plaat die bedoeld is om op de dansvloer te draaien.

Lodewijk Fluttert, aka Bakermat: "Partystarter is voor mij het ultieme party anthem, iets dat ik wil horen als ik me euforisch voel en als ik wil dansen in de club."

Bakermat's vorige singles 'Lion' en 'Do Your Thing', die eerder dit jaar uitkwamen, waren een eerbetoon aan de elektronische sounds van acts zoals de Basement Jaxx, The Chemical Brothers en Moby. 'Partystarter' is een logisch vervolg, waarin we opnieuw een 'vintage' sound horen waarin rock, surf en big beat in een nieuw, swingend jasje worden gestoken. We horen invloeden van echte dance klassiekers, zoals Groove Armada's 'I See You Baby' en Fatboy Slim's 'Rockefeller Skank'.

'Partystarter' is bedoeld voor iedereen die van een feestje houdt. Of je nou van dance, rap, rock of metal houdt, dit genre overstijgende nummer krijgt je aan het dansen!

Bakermat over zijn nieuwe single:
"Partystarter is de meest experimentele track die ik tot nu toe heb gemaakt. Ik heb nog nooit een track geproduceerd die zo snel en luid is. Het komt voort uit een diep verlangen om met echte rock artiesten de studio in te duiken, en samen iets totaal unieks te creëren. In Partystarter komen rock, metal, hip-hop en dance allemaal samen. Het is ook de eerste keer dat ik de veel analoge elementen in de track hebt verwerkt, waardoor er imperfecties inzitten die het veel echter maken."

Nu beschikbaar via Be Yourself/Sony op alle portals.


Over Bakermat
De Amsterdamse Lodewijk Fluttert (27), aka Bakermat, ontdekte in zijn jonge tienerjaren al muziek en werd vooral beïnvloed door zijn moeder, die operazangeres is, en zijn vader, fan van soul, funk en jazz. Al op vroege leeftijd brachten zij hem in aanraking met de wondere wereld van klassieke- jazz- en soulmuziek. Invloeden die tot de dag van vandaag nog terug te horen zijn in zijn muziek. De carrière van Bakermat begon in 2012, toen hij voor het eerst de charts binnenkwam met zijn debuut-single 'Vandaag'. Sindsdien heeft hij een wereldwijde, loyale fanbase opgebouwd van jonge mensen die naar iets anders dan mainstream of underground muziek op zoek zijn.

1 opmerking

wat is dit voor debiel persbericht? flikker op met die kutmuziek