Partyflock
 
­

Een magisch Zomerfeest in urban oase Blijburg

gepubliceerd door , op
Zaterdag 21 juli barst Blijburg los met haar laatste zomerfeest, 10 weken voor haar grandioze afscheidsfestijn 28-30 september. Met 5 stages, dj's, live muziek, oases, nomadenkampen, magiërs, vuren en rituelen dansen de Blijburgers de alchemist achterna. Een dans in de magie van de woestijn, in het licht van de zonsondergang tot zonsopkomst.

In de middag gloeit de barbecue en dansen voeten in het zand. Ondeugende funk LP's van de Old boys on Vinyl worden gevolgd door brassband Collectief Explosief. Dan Mr Mendel die de glimlachen breed houdt met disco en Boka de Banjul die bombastisch afsluit met Afrikaanse kebetu-rap op sabar en tama drums.

In de nacht ontwaakt een feestelijk avontuur. In de Salon zorgen Xander Vrienten en The Funk Disciples voor een doorlopende live-sensatie. In de Kapel klinken electropische klanken van Some Chemistry, schaamteloze dikke vintage disco beats van SHMLSS en hartslag versnellende afrohouse van Boris van Reev. In het Paviljoen luidt Anne Heijligers in met diepe desert house en slingert dj Isis de etnische techhouse liefhebber in een andere dimensie met haar nieuwste tracks. Instappen, overgave en gaan.

Tijdens dit feest leiden magiërs en orakels de weg. In een oase wordt er onder de sterren gezongen, voorgelezen in hottubs en wordt er een schat begraven. Een schat aan verhalen, een schat van een bedrijf en een schat voor de stad. De mooiste eigenschappen van Blijburg gaan zorgvuldig onder de grond alwaar ze nog krachtiger zullen worden. En dan is het grote aftellen begonnen, 10 weken later graven we deze schat weer op en zal ze extra hard schitteren tijdens het grote slot festijn. Zo maakt ze haar eigen legende waar, net als de alchemist die zijn droom volgde en goud smeedde. Het slot festijn is van 28 tot 30 september. Tickets zijn binnenkort te koop via blijburg.­nl.