Partyflock
 
­ Nederland

Âme brengt op 1 juni het langverwachte debuutalbum dream house uit

gepubliceerd door , op
Âme brengt op 1 juni het langverwachte debuutalbum dream house uit
7 mei 2018
ArtiestÂme
Het Duitse duo Âme brengt op 1 juni hun langverwachte debuutalbum Dream House uit op Innervisions, het eigen label van Âme.

Âme heeft er 3 jaar aan gewerkt maar nu, 15 jaar na oprichting, brengt Âme een debuutalbum uit. De 11 tracks op Dream House zijn zowel hypnotiserend als scherp, bedwelmend en uitnodigend, groots en catchy. De muziek is onmiskenbaar Âme, maar tegelijkertijd iets totaal nieuws en anders dan wat ze hiervoor hebben gedaan.

De muzikale kennis van het duo bestaande uit Frank Wiedemann en Kristian Beyer is enorm, daarom is het ook geen verassing dat de invloeden ver terug rijken en zelfs de Duitse progressive sound uit de jaren '70 terug te horen is op Dream House. Naast de instrumentale nummers heeft Âme bekende en minder bekende zangers/zangeressen zoals Matthew Herbert, Planningtorock en Jens Kuross, uitgenodigd een bijdrage te leveren aan dit album.

Wiedemann en Beyer ontmoette elkaar in 2001 in een platenzaak en besloten samen muziek te gaan maken met invloeden van hun gedeelde liefdes. Zo hoor je Detroit techno, Chicago house, Japanse cinema en de kosmische Duitse sound terug, en hebben daar een eigen draai aan gegeven. Deze sound heeft ervoor gezorgd dat Âme uniek is in de dance-wereld.

De eerste single van het album is The Line ft. Matthew Herbert. Beluister het nummer hier. De video werd gemaakt door Nikias Chryssos, hij legt uit: "A ride into the woods; a dark cave; healing crystals; the power and sweetness of ecstatic moments; the conflict between breaking out and 'staying in line', city and nature, light and darkness: these images and ideas came up when I listened to the chant-like rhythm of Âme and Matthew Herbert's The Line."

Bekijk de video hieronder.