Partyflock
 

Hardstyle pianist combineert klassiek & dance in debuut-ep en tour

gepubliceerd door , op
De afgelopen paar maanden heeft de Zwolse 'Hardstyle Pianist', Jisk Lieftink, niet stil gezeten. Hij werkte aan zijn aankomende debuut EP en speelde een speciaal optreden tijdens Hard Bass in een uitverkocht Gelredome. En alsof dat nog niet genoeg was maakte hij samen met piano-vriend Ramon een happy hardcore piano mashup die viraal ging, speelde live in de Coen en Sander Show op Radio 538 en schreef in opdracht hiervan de 538 Koningsdag piano mashup. In mei wordt het niet veel rustiger. Op drie mei komen twee singles uit en op 5, 11 en 25 mei is het tijd voor de Hardstyle Pianist In Concert Tour, een unieke mix van een klassiek concert met aansluitend een energiek hardstyle feest met diverse bekende DJ's en special guests, te zien in Amsterdam, Arnhem en Zwolle.

De klassiek geschoolde Jisk Lieftink, de man achter de Hardstyle Pianist, bezoekt in zijn vrije tijd hardcore en hardstyle dance feesten en startte ongeveer anderhalf jaar geleden met een Youtube kanaal en Facebook pagina waarop hij zijn piano arrangementen van bekende hardstyle hits laat horen en zien. Al snel werd de pianist niet alleen door vele fans, maar ook door de dance-industrie omarmd. Dit resulteerde in diverse optredens op toonaangevende evenementen zoals Defqon, Freaqshow en Hard Bass en in diverse samenwerkingen tussen de pianist en bekende DJ's zoals ANDY SVGE, Deetox en recent ook Enemy Contact en DJ Coone. Van deze laatste twee samenwerkingen komen op drie mei singles en videoclips uit te weten de klassieke versie van Coone's hit "Faye" met vocals van David Spekter en de track die de Hardstyle Pianist maakte met Enemy Contact, "Eternity", met vocals van Sewy.

De klassieke versie van "Faye" is meteen ook de eerste single die uitkomt van de aankomende debuut EP van de Hardstyle Pianist en zijn Hardstyle Pianist Orchestra. Jisk Lieftink hierover: "we hebben ervoor gekozen om enkele tracks van de EP in diverse stappen te releasen, later volgt uiteraard ook de volledige EP. Deze is dan te vinden op alle grote online muziek platformen." Hij vervolgt: "ik ben heel trots op wat we tot nu toe hebben bereikt en ik ben super dankbaar voor de support vanuit iedereen uit de Hardstyle scene, maar ook daarbuiten. Het is echt zo mooi om te zien dat ik met mijn klassieke arrangementen van bekende dance hits aan de ene kant, vooral jongere, mensen bereik die letterlijk nog nooit een viool hebben gezien en aan de andere kant mensen die de hardstyle of dance muziek nog niet kennen."

De nieuwe tracks zullen uiteraard ook te horen zijn tijdens de Hardstyle Pianist In Concert Tour shows die bestaan uit een deel waarin de Hardstyle Pianist samen met zijn orkest en special guests klassieke arrangementen van bekende hardstyle hits speelt en aansluitend een energiek feest waar diverse bekende DJ's draaien zoals Sound Rush, Deetox en Andy SVGE. De tour gaat op 5 mei van start in de Melkweg Amsterdam, is op 11 mei te zien in Luxor Live in Arnhem en de tour wordt afgesloten op 25 mei in Hedon Zwolle. In de laatst genoemde locatie ontstond het idee voor dit concert in samenwerking met Hedon Productiehuis en iGNITE! music waar het concept in 2017 in première ging in een uitverkochte grote zaal van de popzaal in Zwolle.

2 opmerkingen

Die gast is inderdaad echt heel goed :)
laatste aanpassing
Ben bij de eerste geweest in Zwolle, was een top avond! Als hardstyle liefhebber ook leuk om het zo een keer mee te maken!