Partyflock
 
­ Nederland

Lost Frequencies en James Blunt slaan handen ineen voor nieuwe single: 'Melody'

gepubliceerd door , op
Lost Frequencies en James Blunt slaan handen ineen voor nieuwe single: 'Melody'
29 april 2018
Na het enorme streamsucces van zijn vorige releases – waaronder 'Crazy' met het Nederlandse duo Zonderling – heeft Lost Frequencies vandaag wederom een klapper uitgebracht, net op tijd voor zijn driedubbele show op Kingsland Festival. Voor 'Melody' werkte de Belgische superster samen met niemand minder dan de Britse singer-songwriter James Blunt, die maar liefst vijf maal een Grammy-nominatie mocht ontvangen, waaronder drie voor zijn megahit 'You're Beautiful'.



Lost Frequencies staat erom bekend zijn inspiratie buiten de dancemuziek te halen en ook in 'Melody' doet hij dat met verve. Door de melodische gitaarstrums en James Blunt's geweldige vocalloops voelt de plaat verfrissend en country-achtig aan zonder dat het de link met de dancemuziek verliest. Voeg daar een zeer catchy refrein en een paar sublieme ritmes aan toe en het is overduidelijk dat Lost Frequencies en James Blunt binnenkort weer tientallen miljoenen streams op hun naam kunnen schrijven.

Lost Frequencies: "Ik ben al langere tijd een groot fan van James Blunt; ik vind zijn stem en muziek echt geweldig. Om samen met hem een track te maken is iets waar ik een paar jaar terug niet eens van durfde te dromen, maar kijk nu eens. James stuurde mij een demo van 'Melody' and ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. Ik heb een hoop verschillende versies gemaakt totdat iedereen er helemaal in de wolken mee was. Het was een razendsnel proces doordat James en ik allebei veel tourden en ook met andere projecten in de weer waren, en ik ben ontzettend blij dat we een plaat hebben kunnen maken waar onze beide werelden perfect in samenkomen."

James Blunt: "Een tijd terug zat ik in de studio met Steve Mac (co-writer/co-producer van Ed Sheerans 'Shape Of You') en Ammar Malik (co-writer van Maroon 5's 'Moves Like Jagger'), en samen schreven wij een plaat genaamd 'Hey, Melody'. Het paste niet echt bij het album, maar ik vond het wel een toffe song, dus toen Lost Frequencies mij vroeg om samen te werken, was ik meteen enorm enthousiast; ik was al een groot fan van zijn werk en het leek mij een geweldige mogelijkheid om de plaat toch nog uit te kunnen brengen. Hij toverde het refrein om, bracht zijn eigen invloeden en maakte er deze fantastische zomertrack van."