Partyflock
 
­

Bevrijdingsfestival Brabant presenteert een muzikale wereldreis met veelal bands van eigen bodem

gepubliceerd door , op
De muzikale omlijsting van Bevrijdingsfestival Brabant is rond. Bevrijdingsfestival Brabant presenteert een line-up met vele stijlen. Geen DJ's maar live artiesten en muziek uit alle delen van de wereld. Bevrijdingsfestival Brabant laat met deze fascinerende verscheidenheid, veelal afkomstig uit Nederland, het diverse gezicht van onze samenleving zien. Het spanningsveld tussen dichtbij en ver weg, tussen traditie en vernieuwing. Juist op dat snijvlak vonkt de energie en dat hoor je terug de drie podia van Bevrijdingsfestival Brabant 2018:

Mainstage
Ze mag dan al enkele jaren in Haarlem wonen, Jacqueline Govaert blijft toch een beetje 'van Brabant'. Op het Brabantse vrijheidsfestival opent de voormalig Krezip frontvrouw het festival met een bijzonder optreden op de Mainstage. Met een unieke combinatie van twee stokoude Hammond orgels en een ritmesectie laat Orgel Vreten zien dat orgelmuziek wel degelijk sexy kan zijn. Samenspel, ritmische gevechten, maar vooral heel veel swingen.
Bij de muziek van Young Gun Silver Fox waan je je als luisteraar compleet in het Los Angeles van de jaren 70, met een frisse zeebries in de haren langs de Pacifische kust. Geef Andy Frasco een piano, een knallende backingband plus een podium en een vonkenregen aan muzikaliteit komt op je af.

Ferocious Dog staat altijd garant voor een feestje! Naast invloeden uit de Keltische hoek voel en hoor je de energie van reggae en ska terug in hun muziek. De bevlogenheid en passie spat er bij Ferocious Dog van af.

Rootsriders is een Nederlands/Caribische muziekgroep vooral bekend van hun Bob Marley liveshows. Ambassadeur van de Vrijheid MY BABY sluit dit jaar de mainstage van Bevrijdingsfestival Brabant af. Met een denderende slotshow sleurt MY BABY je mee in hun muziek, op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken.

Sena Performance Stage
Het Amsterdamse EUT excelleert als een sterke live-band en laat zich het best vergelijken met de vroege Wombats.

LUWTEN is de vierkoppige band rondom liedschrijver Tessa Douwstra. LUWTEN trekt de aandacht naar zich toe met een fijn gevoel voor melodie en zonder grote gebaren. Gesetteld in hun voorliefde voor alternatieve muziek mixt Figgie dit genre met de zeggingskracht en het basale van de Nederlandse taal.

Kim Janssen is opgegroeid in Azië, waardoor hij het grootste deel van zijn jeugd doorbracht in Bangkok, Phnom Penh en Kathmandu. Zijn muziek kan pop genoemd worden, waarbij klassieke en orkestrale arrangementen gemixt worden met grande pop en Kim's vocalen -op het ene moment neuriënd als Bill Callahan, op het andere hoog fasetto. Een live gig van PsySo wordt gekenmerkt door authenticiteit en ruwe emotie/energie, die gestuurd wordt door de originele songs die de band schrijft. De jonge honden wonnen bandwedstrijd 'Play 4 Freedom' in 2017.

Noord-Zuid Stage
Projekt Rakija staat bekend om zijn energieke live show en unieke sound waarbij rock, electro, reggae en hiphop worden gemengd met balkan. Deze rauwe cross-over bende tilt hun muziek naar ongekende hoogtes en laat je heel de avond stuiteren.

The Mauskovic Dance Band is het geesteskind van de in Amsterdam gevestigde producent en multi-instrumentalist Nicola Mauskovic. The Mauskovic Dance Band combineert elementen van cumbia, afro-Caribische ritmes, en psychedelica om een unieke hypnotiserende groove te creëren.

Komodo is rock & roll, surf, sixties pop en Indiase psychedelica met weelderige meerstemmigheid en onverwachte instrumenten. Deze band is kakelvers en is een samenwerking van Gino Bombrini (SKIP&DIE) en Tommy Ebben (Tommy Ebben en Knalland). De gekste en wildste cumbia van het noordelijk halfrond wordt gebracht door Los Paja Brava; een internationale band geboren in het hart van Rotterdam. Het Noord-Zuid Stage trapt af met 6 optredens van de finalisten van bandwedstrijd Play 4 Freedom.

De Eindhovense Fresku vind je deze editie niet als rapper maar als spreker op Bevrijdingsfestival Brabant. Fresku trapt af met een Vrijheidscollege in het Provinciehuis waarin hij maatschappelijke thema's op prikkelende wijze aan de kaak stelt.