Partyflock
 
­ Nederland

Het geluid van Amsterdam

gepubliceerd door , op
Het geluid van Amsterdam
22 maart 2018
ArtiestBoehmer
DJ, producer, maar vooral muziekliefhebber Yuri Boehmer heeft speciaal voor Amsterdam een Spotify-playlist gecreëerd, namelijk: Amsterdam Waves. De afspeellijst weerspiegelt het gevoel van de Nederlandse hoofdstad. Een verfrissende, vernieuwende en interessante mix van pop, future beats, jazz, house en soul.

Met 8 jaar ervaring als DJ in zowel binnen- als buitenland weet Yuri Boehmer goed een specifieke sfeer vast te houden tijdens het selecteren van muziek. Dit is dan ook terug te zien in de populariteit van de Amsterdam Waves playlist, die 3 weken na de lancering al bijna 1000 luisteraars heeft. Een dergelijke lijst miste tot op heden nog op Spotify.

De lijst is makkelijk te vinden mede doordat er gebruik wordt gemaakt van een Spotify Code. Dit is een QR-code in de vorm van een geluidsgolf (zie onderstaande illustratie), die via de zoekfunctie in de Spotify app makkelijk te scannen valt door op het camera-icoontje te klikken. De code is inmiddels op 1000 stickers gedrukt en is op steeds meer plekken in Amsterdam te vinden.

De Waves zijn niet onopgemerkt gebleven door verschillende bedrijven. Inmiddels hebben zaken als Baskèts, Colourful Rebel en The Avocado Show, Amsterdam Waves in de arm genomen. Het initiatief is daarmee verantwoordelijk voor persoonlijk samengestelde afspeellijsten voor deze bedrijven. Muziek in de zaak is immers het visitekaartje en minstens zo belangrijk als het interieur.