Partyflock
 
­

Einde aan festival-servicekosten tijdperk

gepubliceerd door , op
Toonaangevend The Crave Festival zet nieuwe standaard met afschaffen van additionele ticketfee

Als eerste middelgrote festivalorganisatie in Nederland schaft het toonaangevende Haagse The Crave de traditionele ticketfee af. De opslag die op elke kaart wordt gerekend voor administratieve handelingen is volgens de organisatie achterhaald, niet meer van deze tijd en draagt niet bij aan een positieve bezoekersbeleving.

Op kaarten voor evenementen wordt vaak een additionele fee gerekend, bovenop de verkoopprijs. Die fee kan soms fors oplopen, tot enkele euro's aan toe. "Als je daar goed over nadenkt, is dat gek", aldus Lex Rutjes, co-founder van The Crave Festival. "Bezoekers krijgen vaak extra kosten voor het genereren van e-ticket, terwijl dit puur een technische handeling is. Festivalbezoekers zouden in onze ogen daar niet extra voor moeten betalen".

Ticketkosten
De kosten voor het kopen van een kaart voor een evenement lopen in Nederland fors uiteen en variëren van enkele tientallen centen tot meer dan 10 euro servicekosten per kaart. De kosten van "administratieve handelingen" komen bovenop de oorspronkelijke kaartprijs en zijn dus feitelijk een verhoging van de kosten voor bezoekers. De hoogte van het bedrag wordt bepaald door de organisator van het evenement, die vervolgens een bedrag afdraagt aan de ticketprovider.

Transparante prijs
Bezoekers van The Crave krijgen dus vanaf nu bij al hun evenementen een transparante prijs. "Je betaalt bij ons dus gewoon wat je ziet, zonder additionele kosten", vertelt Rutjes. "We doen dit in nauwe samenwerking met onze ticketprovider en nemen de kosten voor onze eigen rekening, zonder onze bezoekers hiermee te belasten. We willen hiermee een eerlijke ervaring bieden en de kosten voor onze bezoekers drukken. Ons festival wil hierin een voorbeeld zijn voor anderen. Werken met dit soort mechanismes vinden wij simpelweg niet meer van deze tijd. Het is nu tijd om hier verandering in te brengen. Bij ons dus geen service kosten meer".

Over The Crave
Het toonaangevende electronische muziekfestival The Crave Festival strijkt op zaterdag 2 juni 2018 neer in het Zuiderpark voor haar 4e editie. Met een prestigieuze internationaal georienteerde line-up met onder andere Hessel Audio Trio, Blawan, DJ Stingray, Levon Vincent, The Egyptian Lover, Cosmox, creëert de Haagse organisatie een electronische beleving waarbij de muziek centraal staat. De jonge organisatie timmert aan de weg met The Crave Festival maar ook met diverse projecten zoals The Crave Warehouse, een wekelijkse clubnacht in de Haagse club Het Magazijn, haar eigen boekingskantoor en de nieuw te openen muzikale broedplaats District 25 in Den Haag met onder andere studio's voor elektronisch talent.

7 opmerkingen

Drie keer "toonaangevend" in 1 artikel, maar de eerste keer dat ik van dit festival en deze organisatie hoor... :')

Maar wat een weldoeners zeg, geen servicekosten. Ze nemen die voor hun eigen rekening. Met andere woorden, de entreeprijs maken we gewoon €2,50 duurder.

Oftewel, geen baanbrekend nieuws, gewoon marketingpraatje. :loser:

edit: en ik ben erin getrapt :facepalm:
laatste aanpassing
Goed marketing verhaal zeg! Vooral ook dat Paylogic € 0,85 voor een iDeal transactie durft te vragen.­ Man man man wat een transparante prijs.­ Een kijkje op de pagina van een Mollie laat zien dat dat hooguit € 0,29 cent is.­ Waar betaald deze bezoeker dan toch nog teveel?
ze mogen niet eens meer aparte servicekosten rekenen omdat de wet organisatoren verplicht een all-in ticket tarief te laten zien.­
dus zit het al in de ticketprijs verrekend.­ idd bullshit marketing geleuter
Hoe mooi een stage ook is hoe gaaf een festival ook is.­
De prijzen moeten gewoon zakken uberhaut.­

Het gaat gewoon te gek.­
feesten als defqon decibel of qlimax ja leuk maar voor mij niet meer te doen.­

Zelfs al zou ik het verdienen qwa geld dan nog.­

Ik heb zelf 2 kidz die verdienen mijn geld.­

Maak het lekker duur op den duur gaan mensen inzien dat het niet meer zo langer kan.­

Uitspraak van Raw session op dinsdag 13 februari 2018 om 11:31:
Ik heb zelf 2 kidz die verdienen mijn geld.­

Moeten hun eigen geld verdienen. JWZ!
Plopsaland is ook veel leuker dan TML.­