Partyflock
 
­

Kingsland maakt locaties en artiesten bekend

gepubliceerd door , op
Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Oldenzaal.
Armin van Buuren, Hardwell, Nicky Romero, Broederliefde, Lil Kleine, Ronnie Flex, Sam Feldt en vele anderen naar Kingsland Festival 2018.

Organisatoren 4PM Entertainment en E&A Events hebben voor de zesde editie van Kingsland Festival onder meer Armin van Buuren en Hardwell weten vast te leggen. Op Koningsdag staan vier locaties staan in het teken van Kingsland Festival. Uiteraard Amsterdam, waar in 2013 de basis voor het festival is gelegd, maar daarnaast worden ook Den Bosch, Oldenzaal en Groningen bezocht. In alle steden zijn zowel openlucht als overdekte areas.

Armin van Buuren is in het Stadspark in Groningen en Het Hulsbeek in Oldenzaal de headliner. In beide steden worden hij bovendien vergezeld door Nicky Romero. De mannen zijn te zien op de mainstage, waar zo'n tien DJ's zijn te verwachten. Hardwell reist op Koningsdag af naar de main stage in Amsterdam en naar De Pettelaarse Schans in Den Bosch. Hij krijgt in beide steden gezelschap van onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano en Yellow Claw.

In alle vier steden wordt een stage gehost door TIKTAK, waar ruim baan wordt gegeven aan hiphop en urban. Lil Kleine gaat naar Amsterdam en Groningen, Ronnie Flex naar Amsterdam en Oldenzaal. De Jeugd van Tegenwoordig is in Groningen en Oldenzaal te zien, terwijl de mannen van Broederliefde afreizen naar Amsterdam en Groningen.

De Deephouse Stage, die wordt gehost door Spinnin' Sessions, staat is geprogrammeerd in Amsterdam, Groningen en Oldenzaal. Opvallend is daarbij de rol van Kris Kross Amsterdam, Sam Feldt, LVNDSCAPE en Mr. Belt & Wezol, want zij gaan naar alle genoemde steden.

Amsterdam kent als enige ook nog een Hardstyle Stage. Onder anderen Brennan Heart en Headhunterz zorgen daar voor de harde beats.

In 2013 vond de allereerste editie van Kingsland plaats bij de Amsterdamse RAI. Na deze succesvolle aftrap streek Kingsland ook neer in Den Bosch en Groningen en werd bovendien Twente als succesvolle locatie toegevoegd. In de afgelopen vijf jaar groeide Kingsland uit naar het grootste eendaagse festival van Nederland. Nationaal en internationaal bekende DJ's hebben in de afgelopen jaren op de stages van Kingsland gestaan. Onder meer Tiësto en Martin Garrix waren eerder al geprogrammeerd tijdens Kingsland.

De kaartverkoop voor Kingsland Festival begint op 8 februari om 12.00 uur via de site van Kingsland Festival: kingslandfestival.­nl.