Partyflock
 
­

EXIT Festival's Dance Arena lanceert eerste batch techno-namen voor 2018

gepubliceerd door , op
flyer EXIT Festival
Het Servische EXIT Festival staat niet alleen bekend om haar exclusieve locatie tussen de vestingmuren van het Middeleeuwse Petrovaradin Fort, maar ook om het hosten van één van 's werelds beste podia: de Dance Arena. Voor de 2018-editie kondigt EXIT Festival daarom allereerst een rijtje indrukwekkende namen aan voor de Dance Arena, waaronder Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg en Amelie Lens. EXIT vindt dit jaar plaats van 12-15 juli in Novi Sad, Servië.

Techno Thursday
Afgelopen jaar kreeg de Dance Arena al een spectaculaire metamorfose; dit jaar zijn er nog meer vernieuwingen gepland. Zo lanceert het podium een 'Techno Thursday' op de eerste dag van EXIT Festival, donderdag 12 juli, met een line-up vol internationale en regionale techno-dj's. Pionier en leider van de wereldwijde techno scene, Richie Hawtin, keert terug naar het Petrovaradin fort voor een closing set en ochtendsessie. Ook het Zweedse techno-duo Adam Beyer en Ida Engberg betreedt opnieuw de Dance Arena op donderdag 12 juli, evenals het symbool van de Berlijnse scene Ben Klock. Rijzende sterren Amelie Lens uit België en Anastasia Kristensen uit Denemarken mogen uiteraard ook niet ontbreken op het affiche. Tot slot verwelkomt de Dance Arena het opkomende Kroatische talent DJ Jock en het lokale dj-duo Dušan Nikolić en Runy, die de eer krijgen de 2018-editie te openen.

EXIT Freedom: 5 festivals in 5 landen
Na de EXIT Summer of Love in 2017 die vier festivals in de regio bij elkaar bracht, komt EXIT Freedom 2018 met vijf festivals in vijf verschillende landen: EXIT Festival in Servië, Festival 84 in Bosnië-Hercegovina, Sea Star in Kroatië, Revolution in Roemenië en Sea Dance in Montenegro. Festivalgangers die nu een ticket kopen voor EXIT Festival (of er al een hebben), kunnen tussen 15 en 28 februari ook gratis toegang aanvragen voor de overige vier festivals. Vijf voor de prijs van één dus! Tickets zijn verkrijgbaar via de EXIT-website.