Partyflock

STRAF_WERK haalt giganten Seth Troxler, Pan-Pot, Damian Lazarus en Mind Against naar Klokgebouw voor Eindhovense rentree

 

STRAF_WERK haalt giganten Seth Troxler, Pan-Pot, Damian Lazarus en Mind Against naar Klokgebouw voor Eindhovense rentree

gepubliceerd door , op
STRAF_WERK (flyer)
Vorig jaar werden ieders verwachtingen ruim overtroffen en mede daarom keert STRAF_WERK op 8 december terug naar haar geliefde Klokgebouw in Eindhoven. Leidend in deze rendez-vous zijn volgroeide artiesten als Seth Troxler, Pan-Pot, Damian Lazarus, Mind Against en Sidney Charles. In lijn met de kenmerkende STRAF_WERK formule, het beste van eigen bodem naast internationale artiesten, bekleden ook de Nederlandse Benny Rodrigues, De Sluwe Vos, Nuno Dos Santos en Ferro het toneel. Dit muzikale oeuvre bespeelt twee zalen in de industriële loods op het oude Philips terrein.

Detroit is zijn stad, muziek zijn religie en experimenteren zijn handelsmerk: Seth Troxler draait al 15 jaar mee en debuteert dit jaar op STRAF_WERK met zijn typerende intuïtieve set. Ook voor Pan-Pot is het de eerste keer dat ze achter de decks staan bij de organisatie. De Duitse smaakmakers drukken een stempel op hun eigentijdse visie door muziek, mode en kunst onder te brengen binnen hun label Second State. Pan-Pot brengt op 8 december techno naar STRAF_WERK. De Engelsman Damian Lazarus is eveneens debutant. Lazarus heeft als oprichter van Crosstown Rebels een noemenswaardig repertoire opgebouwd en stond aan de wieg bij ontdekkingen van grootse artiesten als Jamie Jones en Maceo Plex. De Afterlife resident Mind Against keert terug naar STRAF_WERK en brengt hun diepe, meeslepende techno naar het Klokgebouw. Ook de Duitse Sidney Charles sluit aan en maakt hiermee het rijtje internationale acts compleet.

Het beste van eigen bodem
De Sluwe Vos sloot op STRAF_WERK Festival nog The Viewpoint stage af en is een welbekende van het publiek. Zijn sets staan bol van stuwende house met uitstapjes naar electro en soms zelfs new wave. Ook Benny Rodrigues behoeft geen introductie, één van Nederlands meest bekwame én meest ervaren artiesten staat achter de decks. Labeleigenaar van Something Happening Somewhere, Nuno dos Santos en VBX-aanjager Ferro haken aan in dit Nederlandse veteranenrijtje.

Het Klokgebouw: Nieuwerwets feesten in authentiek pand
Het Klokgebouw, vroeger gebouw SA, werd in 1929 opgeleverd aan Philips en heeft inmiddels status als markant herkenningspunt verworven voor iedereen die Eindhoven bezoekt. De toren was oorspronkelijk bedoeld voor de productie van plastic van de energieleverancier, maar is in 1996 gerestaureerd en omgedoopt tot één van Nederlands grootste culturele expositie –en evenementenhallen. De oude klokken hangen nog steeds fier bovenaan de toren. Door de unieke fabrieksuitstraling leent Het Klokgebouw zich perfect voor grootschalige evenementen. Dit bleek na het enorme succes van vorig jaar waar er LED-installaties aan het plafond hingen en de twee zalen bijna uit hun voegen barstten. Het robuuste Klokgebouw hoeft zich niet meer te bewijzen: Nieuwerwets feesten in een authentiek pand.

Line-up
Seth Troxler (VS) • Pan-Pot (DE)
Damian Lazarus (UK)
Mind Against (ITA)
Sidney Charles (DE)
Benny Rodrigues (NL)
De Sluwe Vos (NL)
Nuno Dos Santos (NL)
Ferro (NL)

Info