Partyflock
 
­ Nederland

Ouwe Stijl is Botergeil
ADE

gepubliceerd door , op
Een spreekwoord is een korte, krachtige uitspraak die een volkswijsheid, een collectieve ervaring of morele opvatting weergeeft. In tegenstelling tot een werkwoordelijke uitdrukking, die naar het onderwerp wordt vervoegd, wordt in een spreekwoord steeds dezelfde tekst gebruikt. Vaak bestaat een spreekwoord uit twee delen, waarbij het eerste deel een oorzaak of voorwaarde beschrijft en het tweede deel een gevolg of conclusie. Denk bijvoorbeeld aan "hoge bomen vangen veel wind", want vanwege de hoogte van de bomen zal er veel wind gevangen worden. Of aan "niet geschoten is altijd mis" waarbij hetzelfde patroon is te bespeuren; wel schieten zorgt ervoor dat de kans dat er iets geraakt wordt sowieso groter is als dan wanneer niet. Een derde en misschien nog wel doeltreffender voorbeeld is Ouwe stijl is Botergeil, want doordat het om deze onmiskenbare Early Hardcore sound met roots in de '90s gaat is het simpelweg een genot voor de oren.

Op donderdag 19 oktober keert Ouwe stijl is Botergeil na een paar jaar afwezigheid weer terug op het Amsterdam Dance Event in een wel hele speciale editie: de laatste keer in de Dhoem Dhaam! De locatie heeft 4 edities als thuishaven gediend voor Ouwe stijl is Botergeil waar menig Early Hardcore liefhebber volledig uit zijn/haar dak ging. Het warehouse gevoel in de locatie - wat benadrukt wordt door de hoge constructie met authentieke stalen elementen, balken, oude fabriekslampen, betonnen muren, stalen wanden en bakstenen - zorgden keer op keer voor een unieke beleving. In 2018 gaat het Early circus verder in de Q-Factory, maar voor het slotstuk van de serie edities in de Dhoem Dhaam - en om het Amsterdam Dance Event extra kracht bij te geven - liegt de line-up er daarom niet om.

Allereerst was het al lange tijd de wens van de organisatie om DJ Producer eens een onvergetelijke Early set te laten weggeven op Ouwe stijl is Botergeil. De onmiskenbare Beats 'n Breaks stijl van deze UK grootheid behoeft geen verdere introductie. Voor een stukje Hollandse glorie zullen Predator en Leviathan onder hun duo-alias Bio-forge gaan draaien, verantwoordelijk voor een aantal iconische releases op het cenobite label. Vanuit Italië wordt X-Fly, labeleigenaar van Headfuck Records, overgevlogen. Tegenwoordig draait X-Fly vrijwel niet meer op Early Hardcore feesten, maar voor deze speciale editie van Ouwe Stijl is Botergeil wilt hij zonder enige twijfel een uitzondering maken. Menig Early liefhebber zal de floorfiller met Manuel Es 'What You Want' kennen, die X-Fly aanprijst als één van zijn beste tracks die hij ooit heeft gemaakt! Het slotstuk zal zijn aan Art is Anal, het meest actieve duo van het S.O.D.O.M. label. Het duo - bestaande uit Fist of Fury & Armaguet Nad, welke hun roots in de metal scene hebben liggen - dragen keihard hun steentje bij om de oude Franse Early sound levend te houden. Verwacht van hen niets anders dan een passend 909 einde van deze ADE editie van Ouwe stijl

De gehele line-up

Dhoem Dhaam Warehouse is gelegen in Amsterdam Noord en per auto goed bereikbaar. Ook het openbaar vervoer vanaf Amsterdam Centraal is goed geregeld en er is ruim voldoende (gratis) parkeergelegenheid aanwezig direct rondom het pand. Dus neem de vrijdag eens vrij indien je geen herfstvakantie hebt en kom tijdens het Amsterdam Dance Event waarmaken dat de ouwe sound nog steeds terecht springlevend is.

5 opmerkingen

LongaViaEst
Werkzaam bij Partyflock
Eindelijk weer eens (fatsoenlijke) hardcore tijdens het ADE :kwijl:
ThemcQ
Artiest Exodus
Osib al jaren niet meer geweest helaas , top organisatie en dedicated volk wat er op afkomt
Uitspraak van ThemcQ op donderdag 14 september 2017 om 23:30:
Osib al jaren niet meer geweest helaas , top organisatie en dedicated volk wat er op afkomt

Wat let je? :)
Uitspraak van LongaViaEst op vrijdag 15 september 2017 om 00:01:
▶Uitspraak van ThemcQ op donderdag 14 september 2017 om 23:30:Osib al jaren niet meer geweest helaas , top organisatie en dedicated volk wat er op afkomt
Wat let je? :)

Door de weeks 😑 werk
Uitspraak van ThemcQ op vrijdag 15 september 2017 om 09:31:
Door de weeks 😑 werk

Ai, dat is wel zonde ja. Maar niet getreurd, 27 januari (een zaterdag ;) ) weer een kans, in de nieuwe locatie:
http://partyflock.nl/party/346280:Ouwe-Stijl-is-Botergeil
Het deel van de line-up dat al bekend is gemaakt belooft al veel goeds en er komen nog vele namen bij!
laatste aanpassing