Partyflock
 
­

Headhunterz over zijn terugkeer op het oude 'hardstyle-nest'

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Headhunterz over zijn terugkeer op het oude 'hardstyle-nest'
ArtiestHeadhunterz Site
De terugkeer van Headhunterz is niet het enige grote nieuws over zijn carrière. Tijdens de zondag van Defqon.1 stelde ik hem de vraag of hij al werkte aan nieuwe nummers. "Yeah, hell I am!" reageerde hij enthousiast. Hij vertelde dat hij aan veel nieuwe muziek werkt en dat hij hier al mee bezig is sinds het moment dat hij besloot om terug te komen. "Het eerste wat ik deed toen ik eraan dacht om terug te switchen, was een nieuw nummer maken," vertelde hij. Zijn eerste nieuwe nummer is de zaterdag op Defqon.1 al gedraaid in de eindshow, en heet 'Destiny'. Na het maken van dit nummer besloot hij om echt te gaan werken aan een mini-album, dus dat belooft veel goeds!

Headhunterz' toekomstplannen voor hardstyle
Headhunterz gaf aan zichzelf erg te hebben uitgedaagd in de studio sinds hij is begonnen met een andere soort muziek. "Het was net alsof je als voetballer een tennisser wilt worden: je bent bekend met de bal, maar je moet nieuwe technieken leren." Uit zijn comfortzone was hij overduidelijk wel, want weer bezig gaan met hardstyle voelde voor hem net als thuiskomen. Verder wil Headhunterz zichzelf toestaan weer lekker natuurlijk bezig te gaan in de studio. Wat daar uit gaat komen is weer de typische Headhunterz sound, waar mensen gewend aan waren voor hij weg ging. Hij wil de mensen laten genieten van zijn muziek, vertrouwd om mee te beginnen, en hij ziet wel waar het heen gaat vanaf daar.

Eenmaal Headhunterz, voor altijd Headhunterz
Op het moment dat Headhunterz naar een ander genre switchte, hield hij dezelfde naam omdat het voor hem makkelijker was om zijn carrière op deze manier door te zetten. Zo kon hij dezelfde social media houden en hoefde hij niet een hele nieuwe Facebookpagina aan te maken. "Ik wilde de ziel van Headhunterz houden, en het in een andere soort muziek stoppen." Soms twijfelt Headhunterz nog wel of het de juiste keuze was, maar voor een hele nieuwe naam gaan was alsof hij Headhunterz moest begraven.

Het pure van hardstyle
Volgens Headhunterz is het genre hardstyle een van de weinige dat geluk heeft dat het niet is beïnvloed door de mainstream consumenten en markt. "Het heeft iets puurs en mensen blijven erbij omdat ze zichzelf er mee kunnen identificeren. Het wordt dus een stukje van hun leven, en dat geldt ook voor de artiesten. Ik heb ervaren dat het er erg moeilijk uit gaat, want het wordt een stukje van wie je bent. Wat het precies is dat mensen zo dedicated maakt weet ik niet, misschien is het juist het harde aspect van de muziek." De 2,5 jaar dat Headhunterz weg was, heeft hem zeker bewust gemaakt van wat hij had, en hij denkt dat dit hem alle energie gaat geven om zich daar bewust van te blijven.

Mainstream
Het is niet meer Headhunterz' missie om hardstyle naar de mainstream wereld te brengen. Hij heeft een fijne tijd gehad de afgelopen 2,5 jaar op reis naar verschillende plaatsen, maar ook heeft hij gezien dat iedereen er voor zichzelf zit. "Er zijn veel dingen waar ik niet heel enthousiast over was en ik hoop dat dit hardstyle niet overkomt. Het maakt me niet uit als het niet mainstream wordt en ik denk dat het een van de redenen is dat hardstyle nog steeds zo sterk is. Als dit blijft zoals het nu is, dan ben ik blij. Mijn missie is om het nu zo puur mogelijk te houden."

Flatline
Het event Flatline was een tijdje terug aangemaakt op Facebook door Headhunterz zelf. En waarom dan die naam? Het is een stuk van het nummer 'Destiny'. Maar de hele reden achter het Flatline event was het feit dat Headhunterz hoorde over de Defqon.1 Legends line-up. Er werd gespeculeerd dat hij daar ook zou zijn en hij wilde graag wat verwarring veroorzaken.

Turning point
Afgelopen zondag keek Headhunterz erg uit naar de avond. "Vorig jaar op deze dag Defqon.1 verwachtte ik helemaal niks. En toen veranderde het mijn leven. Een paar dagen terug was ik hier even om wat dingen voor te bereiden, en vanaf dat moment wist ik dat het een turning point in mijn leven zou zijn."

Het nieuwe mini-album
Het nieuwe mini-album van Headhunterz zal zo'n 6 tot 8 nummers bevatten. Hij hoopt het af te hebben voor het eind van dit jaar, maar kwaliteit is het belangrijkst. Op dit moment lijkt het erop dat het wel gaat lukken, en er zijn al een aantal nummers af.

Headhunterz gaf aan dat het voor hem op dit moment erg makkelijk is om een verhaal in zijn muziek te stoppen, omdat alles gaat over zijn terugkomst. "Het is echt zo'n verhaal waar ik dagen over door kan vertellen, dus het zal zeker een groot thema worden in mijn komende nummers. Het inspireert me het meest op dit moment, wat deze muziek voor me betekent. Ik kijk er erg naar uit om het te delen met de mensen!"

En of hij ook verder gaat met Project One met Wildstylez? Jazeker! Hij denkt dat er veel potentie in zit om het verhaal te blijven vertellen en dat veel mensen ervan genieten, dus ook daar kijkt hij erg naar uit. Er zijn nog geen plannen voor een Project One album, omdat Headhunterz erg gefocust is op het maken van zijn eigen mini-album. Maar er zijn zeker plannen om nieuwe muziek te maken, en voor de toekomst vindt hij het zeker een goed idee!

Het mysterie rond de tattoo
Een paar jaar terug liet Headhunterz zijn eerste sleeve zetten. Deze heeft het thema spiritualiteit en vanaf dat moment wist hij ook dat hij graag een tweede sleeve wilde. Deze zou over muziek gaan, want dat zijn twee grote thema's in zijn leven. Er was alleen één dingetje: het duurt lang om een hele sleeve te laten zetten. Hij stelde het maar uit en uit, omdat hij niet al die tijd in de tattoo stoel wou spenderen.
Toen Headhunterz de keuze maakte om terug te komen in de hardstyle vond hij dat het toch echt het moment was, dus liet hij de sleeve zetten. Ondertussen kon hij deze sleeve natuurlijk nog niet online op social media laten zien, want toen hij besloot om terug te komen wilde hij er wel iets speciaals van maken. Hij wist dat het iets zou betekenen voor veel mensen, en wilde zich er graag goed op voorbereiden. Deze sleeve laten zetten was een heel proces, en zichzelf presenteren op social media moest wel blijven gebeuren. Het was dus niet echt de bedoeling om mensen te teasen, maar juist meer een praktische reden.

Niet blij met de comeback?
Voor de mensen die Headhunterz niet terug willen: hij is er oké mee. Sinds hij actief is in het maken van muziek is er altijd dat beetje negativiteit geweest. Hij probeert gefocust te blijven en er op de beste manier mee te dealen. "Het feit dat het er is, moet ik accepteren. Ik kan wel energie steken in het verdedigen van mezelf, maar dat probeer ik niet te doen." Die energie kan hij beter steken in de mensen die juist wel heel blij en dankbaar zijn, en juist díe mensen verdienen zijn aandacht.

Headhunterz in de toekomst
Waar Headhunterz zichzelf ziet staan in 5 tot 10 jaar weet hij nog niet. "Ik ben altijd heel impulsief geweest in mijn beslissingen, meer van 'go with The Flow'. Ik hoop zeker dat ik nog steeds actief muziek maak en zeker nog steeds mag optreden!"

Janine Sarchosakis

44 opmerkingen

Ik zit niet zo in de hardstyle, maar als ik zie wat er de afgelopen dagen rondom hem allemaal voorbij komt, dan lijkt het er op alsof de PR machine een flinke hype aan het creëeren is...­
ThemcQ
Artiest Exodus
ach nieuwe muziek , daar word niemand slechter van toch?
 

"Ik ben altijd heel impulsief geweest in mijn beslissingen, meer van 'go with The Flow'. Ik hoop zeker dat ik nog steeds actief muziek maak en zeker nog steeds mag optreden!"

Go with the G-Flow? ;)
Zonder dat ik t fout bedoel...........maar een oprechte vraag. Heeft ie in die 3 jaar tussentijd ook echt andere nummers gemaakt ? Ik heb daar nooit iets van meegekregen :bloos: ? Ligt dat aan mij ;-) ???
het wordt allemaal wel heel erg gehyped nu zeg.­

Bedoel het is nou ook weer niet zo dat ie 10 jaar verdwenen is ofzo.­
Ben benieuwd of hij dat hoogtepunt van acht jaar geleden nog wel haalt...­
 
Beetje wrange nasmaak krijg ik hier van.­
Gaat hij zijn haar nu ook terug afscheren?
Normaal ben ik wel kritisch en helemaal niet van de comeback's na een bewuste keuze om voor een ander doel te gaan, maar op een of andere manier heb ik wel respect voor wat Willem doet.­ Ik ben een trouwe volger van zijn blogs en ben eigenlijk altijd fan van hem geweest qua stijl.­ Willem zat jaren vast in de Hardstyle aan het label en de wurggreep van Ome Dov qua contracten, en toen hij zijn vernieuwing van contracten weigerde heeft hij ervoor gekozen om een andere weg op te gaan.­ Wellicht vanwege dat, wellicht vanwege een zogezegde spirituele weg om zijn grenzen te verbreden.­

Nu denk ik zo dat hij nergens meer aan vast zit en meer vrijheid gaat krijgen in zijn muziek en in alles wat hij gaat doen.­ Ik juich het alleen maar toch, want al die zielloze domme RAW gebeuk etc mag van mij wel opbokken.­ HHZ is toch wel de heer en meester in hardstyle producties en kan niet wachten totdat zijn album uit komt!
Ik ben blij dat hij weer hardstyle gaat maken, daar ligt volgens mij toch zijn hart.­
Een vraag is dit een terugkeer puur vanuit hemzelf of is dit besproken met meerdere partijen en wordt hij het internationale uithangbord van Q-dance ?Hij staat namelijk de hele zomer nog op main-/EDM stages en een hardstyle dj heeft een minder duur management dan een EDM dj.­Heeft er iets van weg dat hij uit bepaalde contracten loopt .­
laatste aanpassing

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 28 juni 2017 om 08:09:
Normaal ben ik wel kritisch en helemaal niet van de comeback's na een bewuste keuze om voor een ander doel te gaan, maar op een of andere manier heb ik wel respect voor wat Willem doet.­

Same here. Hij had alles bereikt in de hardstyle wat mogelijk was. Alle grote podia, dikke hits... Logisch dat je dan kijkt of je je horizon elders kan verbreden. Zie het als een bedrijf waar ze geen doorgroeimogelijkheden meer hebben en je met tegenzin naar je werk gaat, dan ga je ook verder kijken om jezelf te ontwikkelen.

In het geval van Heady heeft hij dat gedaan, ook in de EDM heeft hij de hele wereld gezien, zijn naam in combinatie gezien met artiesten als Armin, Steve Aoki etc. (Vind het persoonlijk jammer dat hij niet op Ultra Miami heeft gestaan) Maar op een gegeven moment verlang je toch weer naar dat warme nest en waar je hart ligt. Ik zou het toejuichen als een top werknemer terug zou komen naar mijn bedrijf. Al was het alleen maar om een beetje tegen de rawstyle in te gaan.

Uitspraak van Revolting Against op woensdag 28 juni 2017 om 11:05:
Al was het alleen maar om een beetje tegen de rawstyle in te gaan.­

Plus kudo's.
Met dat stoere ééntonige gedoe ben ik wel klaar.
Dynamike
Werkzaam bij DMP, FD&T Events, Haelen.tk
Artiest Dynamike
f los hiervan maar ik zag een foto van Defqon voorbij komen met Isaac en Showtek, zou dat betekenen dat die laatste misschien ook weer 'langzaam' terug keert? Al hebben hun het niet direct nodig lijkt me want in de EDM scene zijn ze immers wereldwijd huge geworden. Kan natuurlijk ook zijn dat ze toevallig f wat tijd hadden om een kijkje te gaan nemen :-P Zit zelf trouwens totaal niet in de HS dus ik zeg ook maar wat eigenlijk :lol:

Uitspraak van Dynamike op woensdag 28 juni 2017 om 12:21:
ik zag een foto van Defqon voorbij komen met Isaac en Showtek

Die waren ook aanwezig tijdens de Legends show. Zoals ook verwacht werd van te voren.
DJ Impact
Werkzaam bij Basement Events
Artiest The Impact

Uitspraak van Dynamike op woensdag 28 juni 2017 om 12:21:
Zit zelf trouwens totaal niet in de HS dus ik zeg ook maar wat eigenlijk :lol:

ben dan ook stil Mikel ;-)

ouwe trouwe PF aanhanger/bezoeker :bounce:
laatste aanpassing
Zwaardski
Werkzaam bij Zwaardski

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 28 juni 2017 om 08:09:
Nu denk ik zo dat hij nergens meer aan vast zit en meer vrijheid gaat krijgen in zijn muziek en in alles wat hij gaat doen.­ Ik juich het alleen maar toch, want al die zielloze domme RAW gebeuk etc mag van mij wel opbokken.­ HHZ is toch wel de heer en meester in hardstyle producties en kan niet wachten totdat zijn album uit komt!

Alhoewel ik ook geen RAW liefhebber ben is het wel vet hoe groot die scene is geworden.
Of HHZ ooit het nivo van 2006/2010 gaat halen betwijfel ik. Het vernieuwende van toen was bizar en hij wist precies de juiste kracht (en melodie) aan iedere productie te geven die 'we' op dat moment wilden.
Zijn EDM-tracks vond ik persoonlijk stuk voor stuk vreselijk. Alleen dat al kan alleen maar vooruit gaan met de 'vernieuwde' HHZ. Ben heeeel erg benieuwd.

Uitspraak van Zwaardski op woensdag 28 juni 2017 om 13:24:
Alhoewel ik ook geen RAW liefhebber ben is het wel vet hoe groot die scene is geworden.­
Of HHZ ooit het nivo van 2006/2010 gaat halen betwijfel ik.­ Het vernieuwende van toen was bizar en hij wist precies de juiste kracht (en melodie) aan iedere productie te geven die 'we' op dat moment wilden.­
Zijn EDM-tracks vond ik persoonlijk stuk voor stuk vreselijk.­ Alleen dat al kan alleen maar vooruit gaan met de 'vernieuwde' HHZ.­ Ben heeeel erg benieuwd.­

Mark my words.. Hij zal ook deze keer weer een grote factor gaan worden in de hardstyle scene en zal denk ik ook wel met de RAW flow mee gaan.


Uitspraak van Dynamike op woensdag 28 juni 2017 om 12:21:
howtek, zou dat betekenen dat die laatste misschien ook weer 'langzaam' terug keert?

Ik ken Wouter en Sjoerd (en Marcel) persoonlijk heel goed en momenteel zullen zij geen comeback maken naar de hardstyle, simpelweg dat zij dat echt ontgroeit zijn. Ze geven wel zelf aan dat ze graag af en toe een verassingsoptreden willen doen, maar meer dan dat ook echt niet.

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 28 juni 2017 om 14:49:
en zal denk ik ook wel met de RAW flow mee gaan.­

mwah dat denk ik niet.

Zie die hele raw scene eerder afsterven bij gebrek een originaliteit.

Uitspraak van DJ Impact op woensdag 28 juni 2017 om 12:33:
ben dan ook stil Mikel ;-)

ouwe trouwe PF aanhanger/bezoeker :bounce:

Haha af en toe toch f een teken van leven geven hè ;-P
 
Dat gerucht van Showtek ging al eerder maar dat hebben ze meteen op Facebook de kop ingedrukt.­
Thanks, ik ben toch nieuwsgierig geworden ;-)
Welcome back heady ❤️
''Hardstyle'' maar weinig producers die dit nog af en toe maken na mijn idee.­ Die blije huppel feel good vibe met 1 of andere kut mc erbij hoeft van mij niet.­

Uitspraak van zeke op woensdag 28 juni 2017 om 15:18:
originaliteit

De raw scene neemt juist nu een andere ( imo ) positieve wending aan op het moment dus dat gaat nog wel even door
ben erg benieuwd wat hij nu gaat brengen, de hype trein blijft maar door gaan maar over 1 jaar zou het wel voorbij moeten zijn, en dan? wat gaat hij dan brengen.­ de euforische hs heeft zijn hoogtijd dagen wel echt gehad nu
 

Uitspraak van Pigmans op donderdag 29 juni 2017 om 10:04:
de euforische hs heeft zijn hoogtijd dagen wel echt gehad nu

Ik merk dat het terug komt. De tijdmachine/remember feestjes waar voornamelijk hardstyle uit 2006 t/m 2011 gedraaid worden ook steeds groter en drukker bezocht. Area's op festivals waar deze muziek gedraaid word puilen uit. Het plafond in de (raw) hardstyle is met artiesten zoals Rebelion, Ncrypta, Malice en Rooler nu wel bereikt.

Wat betreft de euphorische hardstyle vandaag de dag, Bass Modulators, Audiotricz, Atmozfears, Noisecontrollers en Wildstylez domineren de scene en er staat een legertje aan nieuwe jongens klaar om zich hieraan toe te voegen (cyber, sound rush, demi kanon, devin wild)

Uitspraak van actief op donderdag 29 juni 2017 om 10:16:
hardstyle is met artiesten zoals Rebelion, Ncrypta, Malice en Rooler nu wel bereikt.­

Slecht geproduceerde zooi is dat, lijkt een beetje op de uptempo scene ook niet om aan te horen

Uitspraak van actief op donderdag 29 juni 2017 om 10:16:
Ik merk dat het terug komt. De tijdmachine/remember feestjes waar voornamelijk hardstyle uit 2006 t/m 2011 gedraaid worden ook steeds groter en drukker bezocht. Area's op festivals waar deze muziek gedraaid word puilen uit. Het plafond in de (raw) hardstyle is met artiesten zoals Rebelion, Ncrypta, Malice en Rooler nu wel bereikt.

dat klopt zeker, helemaal mee eens, maar dat zijn gouden tijden, dat is de hardstyle van toen. muziek evolueert. om nou steeds dat kunstje uit te halen vind ik te ver gaan nu. kijk bv naar psyko punkz album, de nieuwe, niks mis met de nummers, maar vernieuwend?nee. unieke sound? nee.
hhz kan niet voor eeuwig blijven teren op de sound van toen.
hopelijk brengt hij wat nieuws met zich mee wat hij geleerd heeft met de EDM periode
het is maar een artiest...­
laatste aanpassing
Ik heb hier echt een dubbel gevoel over.­

Aan de ene kant kan ik wel begrijpen dat hij de hardstylescene een paar jaar terug de rug heeft toegekeerd en wat anders is gaan doen.­ Ik bedoel hij werd op een gegeven moment door veel mensen in de scene afgezeken niet normaal.­

Aan de andere kant denk ik ook wel weer dat hij er simpelweg gewoon niet in is geslaagd om een echte EDM-"­klapper"­ te produceren, waardoor die eigenlijk de boot heeft gemist om zich internationaal te kunnen aansluiten bij de grote namen.­

Maar laat ik het positief bekijken.­ Misschien komt die wel met een paar originele hardstyle platen

Uitspraak van Psychonaut op vrijdag 30 juni 2017 om 14:23:
het is maar een artiest...­

Ja maar wel eentje die verdomd mooie tracks heeft geproduceerd. Heady is een van mijn favoriete hardstyle producers. Vond het jammer dat hij wegging en ben blij dat hij weer terug is, hopelijk gaat hij weer onvergetelijke tracks maken waar we nog lekker van kunnen genieten.

Uitspraak van Pascal_1974 op woensdag 28 juni 2017 om 14:49:
Ik ken Wouter en Sjoerd (en Marcel) persoonlijk heel goed en momenteel zullen zij geen comeback maken naar de hardstyle, simpelweg dat zij dat echt ontgroeit zijn.­

Iedere artiest groeit uiteindelijk naar zijn bestemming. Wat belangrijk is dat je de muziek maakt waar je passie voor voelt. Muziek is emotie en de creativiteit van de producers moet in lijn zijn met die emotie, dan komen er mooie tracks tevoorschijn.

Uitspraak van Dre Solar op zaterdag 1 juli 2017 om 01:45:
▶Uitspraak van Psychonaut op vrijdag 30 juni 2017 om 14:23:het is maar een artiest...
Ja maar wel eentje die verdomd mooie tracks heeft geproduceerd. Heady is een van mijn favoriete hardstyle producers. Vond het jammer dat hij wegging en ben blij dat hij weer terug is, hopelijk gaat hij weer onvergetelijke tracks maken waar we nog lekker van kunnen genieten.

Ja maar dat gejank van mensen kom op zeg. :lol:

Uitspraak van Dre Solar op zaterdag 1 juli 2017 om 01:53:
edere artiest groeit uiteindelijk naar zijn bestemming.­ Wat belangrijk is dat je de muziek maakt waar je passie voor voelt.­ Muziek is emotie en de creativiteit van de producers moet in lijn zijn met die emotie, dan komen er mooie tracks tevoorschijn.­

Er groeiden wel heel veel bomen(Showtek, DBSTF ,HHZ etc.) naar dezelfde bestemming .Jammer dat hij niet naar de freestyle gaat .Naar mijn mening valt uit dat bejaardentehuis voor dj's veel meer te halen dan nu gebeurt .Je hebt meer bewegingsruimte als artiest en muzikaal valt daar nog veel te winnen .Nu stap hij weer in de oude tredmolen .Behalve als Q buitenlandse ambities heeft ,lijkt mij dat weinig spannend .

Uitspraak van rick65 op zaterdag 1 juli 2017 om 13:45:
ammer dat hij niet naar de freestyle gaat .­Naar mijn mening valt uit dat bejaardentehuis voor dj's veel meer te halen dan nu gebeurt .­Je hebt meer bewegingsruimte als artiest en muzikaal valt daar nog veel te winnen

Ja. Moest daar ook aan denken. Er zijn veel mogelijkheden. Maar de sets komen veels te veel op hetzelfde neer.

Uitspraak van Psychonaut op zaterdag 1 juli 2017 om 11:24:
Ja maar dat gejank van mensen kom op zeg. :lol:

Hoeveel jaren loop jij inmiddels al niet voornamelijk negativiteit te spuien hier op PF.

Ben je nou nog niet uit je adolescentie
Ras pessimist 8) Ben wel een stuk bijgetrokken. Wat oider geworden (duh). Ik kan er met mn kop niet bij. Alsof god terug is gekeerd op aarde (waar ik niet in geloof).

Een echte revolutie in de hardstyle scene wat ik nu heb gehoord is: Sub Zero Project - Basstrain. Kan zelfs de mainstream hardcore niet aan tippen.
laatste aanpassing

Uitspraak van Psychonaut op zondag 2 juli 2017 om 01:17:
Kan zelfs de mainstream hardcore niet aan tippen.­

Je kan hardcore en hardstyle niet met elkaar vergelijken, mijn hardcore vriendjes vinden hardstyle 'wel leuk' maar het trapt niet echt lekker door :lol:
Kan prima hardstyle word steeds harder en hardcore steeds slapper.­

En die kut uptempo tokkie herrie is echt om te janken.­

Uitspraak van Psychonaut op maandag 3 juli 2017 om 10:16:
En die kut uptempo tokkie herrie is echt om te janken.­

Dr. Peacock, trip to... :bounce:

Een echte revolutie in de hardstyle scene wat ik nu heb gehoord is: Sub Zero Project - Basstrain.­

op het bpm na, heeft dit toch weinig meer met hardstyle te maken.