Partyflock
 
­ Nederland

Dekmantel Festival Amsterdamse Bos op biodiesel

gepubliceerd door , op
Dekmantel Festival
16 december 2016
Dekmantel Festival is het eerste festival in Nederland dat voor 100% overstapt op duurzame biobrandstof. Het Amsterdamse Bos en Dekmantel zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met GoodFuels, een specialist op het gebied van geavanceerde biobrandstoffen.

Logische volgende stap
Voor het Amsterdamse Bos is duurzaamheid al jaren het uitgangspunt. Zo maakt het Radarterrein al gebruik van groene stroom en hergebruikt het Bos de bomen die gekapt worden. Het verduurzamen van de festivals in het Amsterdamse Bos is een logische volgende stap. De samenwerking tussen Dekmantel en GoodFuels betekent dat bij dit muziekfestival alle aggregaten op duurzame diesel draaien en daarmee groene stroom leveren aan Dekmantel Festival. Door een Slim Stroomplan van ZAP Concepts zal het dieselverbruik van de stroomvoorziening zo'n 30% minder zijn dan vorig jaar.

Duurzame diesel
De duurzame diesel van GoodFuels is een hoogwaardige vervanger voor fossiele diesel. Deze geavanceerde brandstof is volledig gemaakt uit rest- en afvalstromen. Daarnaast levert deze brandstof een positieve bijdrage aan de lokale luchtkwaliteit. Dekmantel Festival vindt voor de vierde keer plaats in het Amsterdamse Bos van 5 t/m 7 augustus en trekt een internationaal publiek van liefhebbers van elektronische niche muziek naar de hoofdstad.

1 opmerking

Chapeau, Dekmantel!