Partyflock
 
­ Nederland

Fantasy Island ter ziele

gepubliceerd door , op
Fantasy Island ter ziele
6 december 2016
Sinds 2008 bezochten meer dan honderdduizend mensen het event Fantasy Island Festival. De afgelopen negen jaar heeft Fantasy Island echt een naam voor zichzelf gemaakt. Toch heeft organisator Absolutely Fresh aangekondigd met het evenement te stoppen...

Het thema van de afgelopen editie, Dia de los Muertos, blijkt dus erg letterlijk genomen te kunnen worden. Waarom? De afgelopen paar jaar heeft het festival niet de enorme groei kunnen maken zoals Freshtival dat op dezelfde locatie en in hetzelfde weekend plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat Absolutely Fresh logistiek gezien niet de gewenste kwaliteit en sfeer kan bieden. Oftewel: de locatie is te groot geworden voor het event.

De organisatie zal alle aandacht vestigen op haar andere events: SUPERBASH, HARDFEST en het gloednieuwe AIRFORCE Festival.

13 opmerkingen

Ohjee dan ben ik bang dat het een stukje drukker gaat worden op Harmony. Hier nooit geweest maar line up zag er vaak wel goed uit.
Betekent dat dat Freshtival ook niet doorgaat? Als ik goed lees staan er slechts 3 events..
Uitspraak van Sven'JH op dinsdag 6 december 2016 om 19:58:
Betekent dat dat Freshtival ook niet doorgaat? Als ik goed lees staan er slechts 3 events..


› FANTASY ISLAND FESTIVAL GEANNULEERD
Sinds 2008 hebben ruim honderdduizend bezoekers vanuit heel Europa kunnen genieten van de geweldige sfeer en de beste #hardstyle & #hardcore muziek op Fantasy Island Festival! En juist dankzij die sfeer is Fantasy Island de afgelopen 9 jaren uitgegroeid tot een waar begrip in Nederland en heeft het voor velen van jullie memorabele en epische herinneringen opgeleverd, zo ook voor ons!
Afgelopen jaar voerde Fantasy Island Festival het thema Dia de los Muertos, de bekende Mexicaanse feestdag waarop het leven van hen die er niet meer zijn wordt gevierd. Terugkijkend op deze prachtige editie blijkt nu dat dit thema een dubbele lading zal krijgen…., want met ongelofelijk veel pijn in ons hart moeten wij jullie helaas mededelen dat Fantasy Island Festival (voorlopig) stopt. En waarom?
Het is Fantasy Island de laatste jaren helaas niet gelukt om de mega groeispurt van Freshtival - dat op dezelfde locatie en in hetzelfde (Pinkster)weekend wordt georganiseerd - bij te benen. Hierdoor wordt het logistiek onhaalbaar om de kwaliteit en sfeer van Fantasy Island te blijven waarborgen. Simpel gezegd wordt het terrein met daarop de tenten en area’s gewoonweg te groot.
Fantasy Island verschuiven naar een andere moment? Ook dit hebben we natuurlijk overwogen maar dit is om praktische of agenda technische redenen onmogelijk.
Ondanks dit treurige nieuws, blijven we ons natuurlijk keihard inzetten voor de hardere stijlen. We zullen tijdens Freshtival een extra inspanning doen om de SUPERBASH hosting nog vetter te maken. HARDFEST zal grootser worden dan ooit en natuurlijk mag je verwachten dat na het ongekende succes van AIRFORCE Festival ook hier alles op alles wordt gezet om je verwachtingen zwaar te overtreffen.
Wij willen alle artiesten en partners bedanken, samen hebben we vanaf dag 1 alles gegeven en met velen van jullie zullen we dit altijd blijven doen.
Maar bovenal willen we deze gelegenheid gebruiken om jullie als bezoeker onze dankbaarheid te tonen. Jullie support, uitbundigheid, het keiharde losgaan en al die gelukkige gezichten hebben ervoor gezorgd dat iedere editie weer onvergetelijk was!
Let’s meet again very soon!
Absolutely Fresh


https://www.facebook.com/fantasyislandfestival/
Artiest Exodus
Chairforce festival zal wel een stuk meer opleveren , zonde
Uitspraak van [NL] Terror Japper [NL] op dinsdag 6 december 2016 om 19:30:
Harmony


Denk dat dit ook de grootste reden is waarom Fantasy niet mee groeide.
Veel mensen kozen toch Harmony boven Fantasy.

En de hardcore liefhebbers gaan dus nu naar Harmony :P
Afgelopen editie was mijn eerste Fantasy. Waren toch heel veel hardcore liefhebbers anwezig. Ik vond deeze tent wel leuk en gezellig. Op freshtival ook heele dag in deeze tent gestaan.. maar ja daar was geen andere keuze.
Tja, ik kijk er niet echt van op. Kwa hardcore was het niet echt veel. Nooit echt boeiend voor mij.
Met andere woorden, met Freshtival kan meer geld verdiend worden en wordt een weekend festival?

Jammer voor Fantasy Island wat eerst door P Productions als chaotisch & amateuristisch festival uit het oosten bekend stond, later werd het overgenomen door Absolutely Fresh die er wel een volwassen & professioneel festival van maakten zoals het wel hoort!

en nu gaat de stekker er uit... zonde inderdaad!
laatste aanpassing
Uitspraak van Sven'JH op dinsdag 6 december 2016 om 19:58:
Betekent dat dat Freshtival ook niet doorgaat? Als ik goed lees staan er slechts 3 events..


Freshtival draait erg goed, ik denk dat dit een weekend festival wordt ;)

it's all about the money
laatste aanpassing
Werkzaam bij {SHOWLIST organization 4456, 2124}
Artiest {SHOWLIST artist 68299, 89019}
Kijk hoe jammer dit ook is.

Je wilt een event zo goed mogelijk organiseren en je hoopt dan op meer bezoekers want echt waar een festival opzetten gaat niet zomaar.

Dat in Enschede hardfest freshtival airforce en superbash is en unity is al echt vrij uniek.

Je wilt de productie van zo,n event ook niet te kort doen.

Wel echt respect voor dit genomen besluit.

Fantasy island ik ga je missen.
Tnx to the fresh crew.
;)
Uitspraak van Sven'JH op dinsdag 6 december 2016 om 19:58:
Betekent dat dat Freshtival ook niet doorgaat? Als ik goed lees staan er slechts 3 events..


Freshtival wordt een weekender.


En een gedeelte van fantasy island aanbod komt terug op freshtival.
Wat jammer. Gelukkig dit jaar voor de 1e keer geweest na jaren uitstellen harmony of hardcore overgeslagen. Jammer dat het aanvoelde alsof het toen vroor :roflol: maar was een prima feestje:yes: