Partyflock
 
­ Nederland

Studenten gratis naar Amsterdam Dance Event

gepubliceerd door , op
Op donderdag 20 oktober kunnen 150 studenten gratis feesten tijdens het jaarlijkse Amsterdam Dance Event. Het roemruchte Engelse platenlabel Global Underground viert haar twintigjarige bestaan tijdens ADE. Global Underground wordt binnen de Dance industrie gezien als meer dan een platenlabel alleen, het is een instituut dat inmiddels twintig jaar staat voor de ontwikkeling van de undergroundcultuur. Alle hoogtepunten van deze twee decennia komen tijdens deze avond aan bod in beeld & geluid.

Levende legendes
Om het educatieve gedachtegoed te waarborgen, stelt de organisatie 150 studenten in staat deze mijlpaal vrij van entree bij te wonen. Volgens oprichter Andy Horsfield stonden er in 2000 maar liefst 16 dj's in de Top100 die aangesloten waren bij dit label. "Er is in de tussentijd heel veel veranderd, maar deze artiesten gelden vandaag de dag als echte helden. Artiesten zoals Carl Cox, Sasha en John Digweed hebben vandaag de dag de weg vrijgemaakt voor de vele grote talenten die de industrie nu voortbrengt. Deze boodschap zit nog steeds in ons DNA en zullen wij altijd blijven uitdragen. 2017 wordt een bijzonder jaar en er staan grootse plannen aangekondigd, aldus een trotse Horsfield'.

20 jaar Dance historie
Vanaf 22:00 uur zijn de deuren in Q-Factory Amsterdam Oost geopend en is er een speciale combinatie plaats tussen feest en foto-expositie. Mede oprichter van Underworld Darren Emerson, James Lavelle a.k.a UNKLE, Dave Seaman en Sander Kleinenberg headlinen de grote zaal. Maar ook lokale en internationale talenten zoals Eelke Kleijn, Jaap Ligthart en Iranees Habischman hebben hun sporen op dit label ruimschoots verdiend en hebben een plek in dit mooie programma. In de kelder van het pand is gedurende alle dagen van ADE een tentoonstelling te bezichtigen. Hier wordt twintig jaar Dance historie van Global Underground in beeld gebracht door huisfotograaf Dean Belcher.

Wat te doen?
Studenten die van dit aanbod gebruik willen maken, worden op vertoon van collegekaart en een geldige ID gratis toegelaten. Hier geldt het principe:'wie het eerst komt wie het eerst maalt'. Om de student tegemoet te komen geldt tijdens de avond een speciaal studententarief.