Partyflock
 
­

Experiment met sociale festivalverzekering op ITGWO

gepubliceerd door , op
afbeelding Experiment met sociale festivalverzekering op ITGWO
Na Zwarte Cross, dat de afgelopen twee jaar met microkrediet voor 'armlastige bezoekers' experimenteerde, gaat ook Into The Great Wide Open een sociaal experiment aan. Tijdens de komende editie presenteert Innofest een sociale festivalverzekering. Into The Great Wide Open begint morgen en duurt tot en met zondag 4 september.

In eerste instantie gaat het om een pilot van 'de Festihulp', waaraan de ruim 700 vrijwilligers van het festival mee kunnen doen. Via deze collectieve verzekering kunnen zij zich verzekeren tegen het ongemak van schade, diefstal of verlies. Iedere deelnemer legt €3,- in. Als een vrijwilliger bijvoorbeeld zijn telefoon kwijtraakt, kan de Festihulp met de gezamenlijke inleg een vervangende tijdelijke telefoon regelen. Het initiatief voor de verzekering komt uit de koker van de Groningse econoom Ronald Mulder, digitale bank bunq en Innofest. Als de pilot slaagt willen de initiatiefnemers de Festihulp uitbreiden naar een verzekering voor alle festivalbezoekers. Mulder: "Op festivals heerst een sterk samenhorigheidsgevoel onder de bezoekers. We zijn benieuwd of dit ook voor gedeelde verantwoordelijkheid voor schade geldt."

1 opmerking

 
Leuk verzonnen maar lijkt mij een beetje overbodig. Ik ga echt al 15 jaar naar festivals en ik ben een keer 50 euro verloren (zwaar kut 8) ) maar verder nooit iets aan de hand gehad. Gewoon niet teveel troep meeslepen en goed op je spullen letten. Maar goed dat ben ik. 8)