Partyflock
 
­ Nederland

Beatport stopt met streaming en verkoop opgeschort

gepubliceerd door , op
Beatport stopt met streaming en verkoop opgeschort
5 augustus 2015
OrganisatieBeatport Site
Beatport, eigendom van SFX Entertainment, stopt met muziek- en videostreaming, hun nieuwskanaal en agenda en zegt dat het geen haast (meer) heeft om te verkopen.

SFX kocht Beatport in 2013 voor $50 miljoen. Er is sindsdien een poging gedaan om de inkomsten te verhogen en mee te gaan in de vooruitgang van de technologie. Beatport introduceerde hiertoe een streamingdienst, een mobiele app, een video livestreaming platform en een nieuwszender gericht op dance.

We wachtten eigenlijk allemaal op nieuws over de aangekondigde verkoop van het platform. Maar Beatport verraste met een hele andere aankondiging:

'We hebben geleerd dat onze inspanningen om zo veel verschillende dingen te bieden aan onze bezoekers we onze meest trouwe klanten uit het oog verloten: de DJ gemeenschap. Als zodanig hebben wij vastgesteld dat we moeten investeren in wat het meest belangrijk voor ons bedrijf en onze klanten is in plaats van een zee aan streaming services toe te voegen.'

Daarnaast maakte het bedrijf ook bekend de veiling 'on hold' te zetten: 'We zullen biedingen altijd overwegen, maar voor nu is besloten om te veiling stop te zetten.'
Beatport blijft voorlopig dus een dochteronderneming van SFX en zal in afgeslankte vorm verdergaan met volledige focus op waar het mee begon: een online muziekwinkel.

Bron 1 | Bron 2