Partyflock
 
­

3Voor12: Huurder Waterfront licht gemeente Rotterdam op voor miljoenen

gepubliceerd door , op
afbeelding 3Voor12: Huurder Waterfront licht gemeente Rotterdam op voor miljoenen
Organisatie3voor12 Site
LocatieWaterfront Rotterdam
De huurder van het poppodium Waterfront, aan de Boompjeskade in Rotterdam, lichtte de gemeente voor miljoenen euro's op. Het pand, voorzien van twee podia, repetitieruimtes en een café, levert al jarenlang problemen op binnen de gemeente. Na faillissementen en leegstand werd het vanaf 2014 weer in gebruik genomen.

Wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling en Integratie kreeg begin dit jaar het signaal dat er misstanden waren. De nieuwe huurder ASG-Kan Holding, die sinds 2014 het pand verhuurt, vond dat er verbouwd moest worden voordat hij het in gebruik kon nemen.

Het plan werd goedgekeurd en de verhuurder nam een aannemer in dienst. Opvallend genoeg het bedrijf van de vader van de verhuurder. De gemeente gaf in eerste instantie 2,1 miljoen euro aan opdrachten uit, maar ontving uiteindelijk facturen die goed waren voor een totaalbedrag van 8,8 miljoen.

Nog opvallender is dat het pand in de tussentijd wel gewoon gebruikt werd. Uiteindelijk heeft de gemeente 7,7 miljoen euro uitbetaald. Huur is er volgens de gemeente nooit betaald in de afgelopen jaren.

Tijdens de raadsvergadering vertelt wethouder Schneider: "U kijkt mij verbaast aan. Nou, ik ben me werkelijk kapot geschrokken. Er zijn grove interne fouten gemaakt." Het lijkt erop dat de wethouder kan niet bouwen op zijn ambtenaren, maar onderzoek moet nog uitwijzen waar het precies fout is gegaan.

Lees het hele verhaal op 3voor12.­nl...­

4 opmerkingen

Treurig die ambtenaren die werkelijk geen benul hebben van wat ze doen.­
Naar welk adres kan ik mijn facturen voortaan sturen? :lol:
Tumult
Werkzaam bij Partyflock
Voor dat pand zoveel geld :lol: Mag de verantwoordelijke van die portefeuille privé ook wel even nagetrokken worden.
Kakkerlakken corruptie ! En nu dat geld snel terug halen kut gemeente