Partyflock
 
­ Nederland

Première nieuw techno-concept Cone tijdens Koningsnacht

gepubliceerd door , op
Première nieuw techno-concept Cone tijdens Koningsnacht
1 april 2016
FeestCone
Datumdinsdag 26 april 2016
WinactieCone actiegesloten
LocatieP60 Site
Op Koningsnacht zal de première van het nieuwe, unieke techno concept Cone plaats vinden: alle artiesten zullen uitsluitend met vinyl draaien of een echte live set neerzetten. Door deze combinatie van vinyl, live performances, uitgebreide visuele videobeelden en lichtshows krijg je een unieke variatie en een perfecte balans in muziek tijdens het event. Een exclusieve Line up deze eerste editie op Koningsnacht.

Area 1 – Live & vinyl only (Hoofdzaal P60)
Oliver Kucera [Live]: zal een echte live set doen met diverse analoge hardware. Heeft menig opredens op zijn naam staan als Awakenings, Decibel Outdoor en op locaties zoals Factory 010, Poema RAW, Waterfront, Tresor en Stubnitz. Daarnaast is heeft hij ook vele eigen producties en remixen op zijn naam staan. In mei dit jaar verschijnt zijn Spaceprobe EP op het bekende Djax-Up-Beats van Miss Djax.

Jack Wax: De DJ / Producer uit Eindhoven die label eigenaar is van Flatlife Records en oprichter van de Pro Techno feesten. Een DJ die meer internationaal optreed dan in eigen land. Speciaal voor Cone en Koningsavond is hij in Amstelveen bij Cone om een exclusieve vinyl set te verzorgen. Zijn stijl is melodic Acid Techno, pumping hard techno tot deep funky techno.

Lone Striker: Oprichter van Rebellion, een gevestigde naam in de Amsterdamse underground house scene. Lone Striker is onder verschillende gedaantes geweest zoals JP maakt hij deel uit van de beruchte HQ en Dance Valley bemanning en hielp met de bouw van de Amsterdamse House scene tot wat het nu is. Stond onlangs nog op Welcome to the Future Festival en Secret Garden Festival. Hij zal het met een fijne selectie vinyl de bezoekers trakteren op een eerste klas techno set die je niet mag missen!

Nomar: Een echte vinyl only DJ die altijd trouw gebleven is aan het vinyl. Hij was jarenlang actief in Mazzo Amsterdam, en won in 2007 de TWSTd DJ Contest in een uitverkocht Paradiso. Richt zich vooral nu op de underground techno feesten en heeft samen met DJ Esmo "Radual Events" opgezet – waaruit deze eerste editie van Cone is voortgekomen. Diepe, donkere, maar vooral dansbare techno!

Esmo: Hij leerde al vroeg de fijne kneepjes van vinyl mixen en was ten tijde van de oude Acid house te vinden op de vele feesten. Met een eigen radioprogramma Van Dijk bij Radio Octaaf en jarenlange ervaring met draaien in de bekendere clubs in Haarlem en diverse techno festivals als Gain en TNIDS is hij begonnen aan een nieuw avontuur: mede-organisator van Cone en mede-eigenaar van Radual. 100% techno vinyl gegarandeerd.

Area 2 - Vinyl only (Suite P60)
Wesley Roberts: Met zijn liefde voor vinyl, diversiteit in mixen en zijn platencollectie die steeds verder groeit in de richting van minimal, house & tech house klimt Wesley stap voor stap verder in deze wereld en maakt deel uit van de 4BRTHRS.en van het concept in Up: Cats & Dogs. Met optreden in verschillende clubs in Amsterdam zoals: Sugerfactory NL en AIR Amsterdam een DJ om rekening mee te houden voor de toekomst. Wat Wesley betreft draait muziek om gevoel en emotie en daarom streeft hij er altijd naar om de mensen de waanzinnigste avond ooit te laten beleven. Niet voor niets dat hij altijd met een grote glimlach achter de decks staat.

Noose: Sinds 2011 actief bezig met het mixen van house muziek en was regelmatig op het radiostation van het befaamde Studio 80 en bij Nachtcollege op de donderdagavond. Begon samen met zijn vader een eigen avond onder de naam Funky Fellas. Inmiddels heel wat optredens gehad in diverse Underground Clubs en met vinylplaten back to back een gehele nacht gevuld in de tweede area van Chateau Techno. Met zijn liefde voor vinyl en zijn veelbelovende micro/ reduced house producties die door verschillende artiesten in de scene al worden opgepakt belooft dit voor Noose een muzikale toekomst te worden!

Een line-up om trots op te zijn voor de eerste editie van dit nieuwe techno concept. Cone staat dan ook voor hoge kwaliteit. De gehele persoonlijke beleving speelt hierbij een grote rol. De organisatie streeft naar de beste geluidskwaliteit en de mooiste visuele effecten om jou een fantastische en unieke avond te bezorgen. De samenwerking tussen de Cone crew en het P60 team zal voor een fantastische eerste editie zorgen: alles zal uit de kast worden getrokken om deze avond onvergetelijk te maken. Cone is onderdeel van Radual Events en is opgericht door DJ's Esmo en Nomar om de behoefte naar een unieke Techno avond te realiseren. Ook willen ze een podium bieden voor nieuw aanstormend talent dat samensmelt met de bekendere oudere garde en de missie om jong en oud bij elkaar te brengen met dezelfde liefde voor muziek.