Partyflock
 
­ Nederland

SFX gaat Beatport veilen

gepubliceerd door , op
SFX gaat Beatport veilen
5 augustus 2015
OrganisatiesBeatport Site
SFX
SFX Entertainment is in onderhandeling om streaming/download service Beatport te verkopen. Deze, toch wel verrassende wending, moet ervoor zorgen om de torenhoge schulden van SFX af te lossen. Beatport werd in 2013 overgenomen voor $50 miljoen.

Volgens een rechtbankdocument sprak SFX met 24 geïnteresseerde partijen waarvan 18 een zogenaamde non-disclosure overeenkomst tekende. Biedingen moeten voor 28 april binnen zijn. Het hoogste bod bepaalt de startprijs van een veiling die tot en met 3 mei plaatsvindt. Er kan dan in stappen van $250.000 geboden zal worden. Op 5 mei zal de rechter de uiteindelijke koop goedkeuren. Beatport verloor $5.5 miljoen in 2015 doordat het een streamingdienst toevoegde om te diversifiëren. Juist deze dienst, die een live- en archieffunctie kan vervullen is potentieel interessant voor kopers. Downloaden is immers, vooral, beperkt tot dj's en dat klantenbestand is gelimiteerd.

SFX is trouwens ook op zoek naar een koper voor Fame House, het marketingbedrijf dat in 2013 werd overgenomen voor een niet bekend gemaakt bedrag. SFX geeft aan dat de werkzaamheden van het bedrijf niet langer tot de 'kerntaken' behoren.

Bron

3 opmerkingen

 
Opvolger van ID&T
 
Ik bied 1 euro