Partyflock
 
­

1992 is 4 you! festival maakt line-up bekend

gepubliceerd door , op
Nederlands
Engels
Op zaterdag 16 juli brengt b2s samen met de grondleggers van de Rotterdamse house scene een ode aan de Rotterdamse clubhistorie met het 1992 is 4 you! festival. Die legendarische Rotterdamse clubs Nighttown, Parkzicht en Carrera vormen de 3 area's op het festival. Deze dag geniet je van de classic sound van toen. Ben je benieuwd wat je kunt verwachten? Check dan hier de trailer:Nighttown
Het in 1988 opgerichte Nighttown heeft vele legendarische popartiesten op haar bühne gehad, maar het was ook de plek waar pionier Ronald Molendijk de bezoekers op zaterdagavond kennis lieten maken met het fenomeen House dat eind 1988 overwaaide naar Nederland. Zijn zaterdagen met House waren zo succesvol dat Nighttown in 1997 besloot ook de vrijdagavond op te gaan vullen met deze sound. Michel de Hey kreeg toen de kans op een eigen avond in de basementzaal. Hij heeft maar liefst 7,5 jaar samen met vele hedendaagse grootheden achter de draaitafels gestaan tijdens zijn 'Future' avonden. We keren terug naar de sfeer van toen met een mix van past, present en natuurlijk future met de voormalige residents en door hun geselecteerde gasten:

Ronald Molendijk
Michel de Hey
Todd Terry Verenigde Staten
Benny Rodrigues
Remy
Taras van de Voorde
Benny Royal

Parkzicht
De discotheek in het statige pand nabij de Euromast bestond al in de jaren 80 onder de naam Parkzicht. In 1989, met een nieuw management, kreeg Rob Janssen aka DJ Rob de mogelijkheid om op de vrijdagavond te experimenteren met het draaien van de opkomende Housemuziek. Samen met mede residents Stanton & Ricky da Dragon werd deze club de Bakermat van de underground House sound die later evalueerde tot Gabber & Hardcore. Parkzicht is niet alleen een legende, maar voor velen een way of life. We gaan terug naar het tijdperk 1989 tot 1996 met guest optredens die bij velen een blijvende herinnering hebben gecreëerd; Children of the House, live at Parkzicht. Here are.

Rob & MC Joe
Paul Elstak
Stanton
Praga Khan België
Robin Albers (Jaydee)
Parkneger
Ricky da Dragon
Panic

Carrera
Na het sluiten van de Bluetiek-Inn, waar de veel te vroeg overleden Peter Slaghuis de vaste DJ was, opende Carrera in 1991 haar deuren in het pand aan de Karel Doormanstraat. In dit gigantische danspaleis brachten residents Koen Groeneveld (Groeneveld/Klubbheads) en Ron Matser aka 2 O'Clock Ron met veel succes hun kenmerkende club geluid. Laatstgenoemde kreeg zijn naam daar hij steevast om 2 uur 's nachts begon met draaien in zijn thuishaven. Na het Carrera tijdperk maakte Ron naam door het organiseren van feesten onder de naam Lunapark. Deze dag zullen Koen Groeneveld en 2 O'Clock Ron samen met de daar vaak geboekte gast DJ's het Carrera gevoel terug brengen; immers Carrera is not a place, it's a feeling!

2 O'Clock Ron
Koen Groeneveld
Lucien Foort
Miss Monica
Alvredo
Jean
Marcello

Tickets zijn te koop vanaf 2 april om 12.00 uur
De voorverkoop start op zaterdag 2 april om 12.00 uur via de b2s ticketshop. Zorg er dan voor dat je er bij bent!

Omdat 1992 inmiddels heel wat jaren geleden is, attenderen we je er op dat voor dit evenement een minimale leeftijd is vastgesteld van 21 jaar en ouder. Bij twijfel kan om legitimatie gevraagd worden, dus zorg dat je die bij je hebt. Voor meer informatie check je deze website.

1 opmerking

Dikke line up! 100% aanwezig.­ Tenminste echte kwaliteits muziekjes!